Review: BergHOFF Keramische BBQ Small


Michiel Schuur beoordeelde namens JustForkoks de Keramische BBQ Small van BergHOFF met 3.5 sterren.

The Good
  • Prima kwaliteit
  • Design

The Bad
  • Waar is de heat deflector?
  • Toch wel klein...

Door de eigen interpretatie van de margrietschijf is deze BergHOFF beter dan andere 'Small' kamado's op de markt.

Yes! De zon schijnt weer, de temperaturen klimt weer regelmatig richting de 20 graden celsius en de klok is weer een uur vooruit gezet! Alle Pitmasters en BBQ-Bazen ontwaken zo langzaamaan uit hun winterslaap. Het is dus weer tijd voor onze jaarlijkse samenwerking tussen justforkoks.nl, gadgetgear.nl en debesteBBQ.nl. Zoals jullie inmiddels natuurlijk allemaal wel weten zijn de leden van onze redactie stuk voor stuk helemaal gek van BBQ-en.

BergHOFF Keramische BBQ Small

BergHOFF, de Belgische wereldwijde producent en leverancier van hoogwaardige en geavanceerde keukenontwerpen die je dagelijkse kookervaring nét dat tikkeltje extra geven. BergHOFF staat al meer dan 20 jaar voor betaalbare kwaliteit én design in élke keuken. De dames en heren bij BergHOFF produceren werkelijk alles wat je wellicht óóit in de keuken nodig gaat hebben. En net als vorig jaar mogen wij een tweetal BBQ’s vanuit België verwelkomen

“Barbecueën gaat niet alleen over het perfect roken, koken of grillen van je vlees, maar ook over ontspannen, een frisse neus halen en bijpraten met de mensen waar je van houdt. Het is veel meer dan gewoon een manier van koken, een barbecue is de ideale combinatie van lekker eten en goed gezelschap.” Aldus de jongens en meisjes van BergHOFF.

“Iedereen kan een steak van de grill halen, maar een echte barbecuefan is nieuwsgierig om nieuwe mogelijkheden te verkennen. Hij of zij wil het grillen naar een hoger niveau tillen en een knapperige pizza op de grill bakken, een lekker stuk zalm roken of zelfs bosbessenpannenkoeken bakken op de kookplaat.” Amen!

Constructie

Vol verwachting klopt ons hart! Waar we tijdens de BBQ van het jaar verkiezing van 2018 de deur van onze schutting nog nét niet uit het beslag hoefden te halen om de werkelijk enorme Kamado van BergHOFF in de tuin te kunnen krijgen worden we dit jaar verrast door het kleine broertje van de Large BergHOFF van vorig jaar.

BergHOFF stuurt ons de Keramische BBQ Small. Een mini kamado met een grilloppervlak van 33 centimeter die je gezien zijn geringe omvang en gewicht, gewoon bij je op de eettafel kan zetten.

 

De keramische BBQ Small is voorzien van een simpel maar stevig onderstel waardoor deze ongeveer 28 kilo wegende machine lekker stevig op zijn pootjes staat. 28 kilo, dat is ook wel eens lekker… We zijn nog steeds herstellende van onze BergHOFF hernia van vorig jaar. Oh ja! Benieuwd naar de review van het bakbeest van vorig jaar? https://justforkoks.nl/review-berghoff-ceramic-bbq-and-oven-large/

Volgens de specificaties van BergHOFF heeft deze kamado een grilloppervlak van 33 centimeter. Echter wordt hier door de dubbelwandige firebox (de schaal waarin de het houtskool plaatst) best nog wel een stuk vanaf gehaald. Het effectieve grilloppervlak van deze BBQ is 21!centimeter.

De thermometer zit mooi vlak tegen deze koepel aan en de margrietschijf is vervangen door BergHOFF’s eigen schijf om de luchtafvoer te regelen. In plaats van twee roterende schijven maakt dit systeem gebruik van slechts één schijf die je doormiddel van rotatie de doorstroming van zuurstof laat reguleren. Het systeem met twee losse schijven kan door het openen van de koepel verschuiven waardoor de luchtoevoer volledig open (of dicht) kan komen te staan. Doordat er op deze BergHOFF Ceramic BBQ and Oven geen gebruik wordt gemaakt van twee losse schijven blijft dit systeem keurig in positie, ook bij het openen van de koepel.

Oh, en over die koepel gesproken. Als de deze omhoog zet, wordt deze niet omhoog gehouden door veren aan de achterzijde van de koepel maar door een flexibele arm die fixeert bij het openen van van de koepel. Dit doet mij een beetje denken aan het openen van de motorkap van een willekeurige Opel van vóór 1997…

Al het niet keramische materiaal aan deze BergHOFF is van gepoedercoat staal volgens de specs van BergHOFF.

 

DeBesteBBQ verkiezen doen we niet alleen! Xapron staat ons bij met leder!

Hoera! Xapron is ook onze sponsor voor DeBesteBBQ.nl van het jaar verkiezing 2019!

Een evenement organiseren zoals de beste BBQ van het jaar verkiezing doe je niet alleen. Onze redactieleden van GadgetGear.nl , Justforkoks.nl en DeBesteBBQ.nl werken samen met sponsoren om een uitgebreide test en score mogelijk te maken. Daarom zijn wij ontzettend dankbaar dat Xapron ons dit jaar bijstaat als sponsor met alleen de allerbeste lederen schorten voor de echte barbecuefanaat.

Design

Het design is zoals we dat kennen van Pieter Roex. Pieter zijn uitgebreide kennis van en interesse in interieurdesign, architectuur en designobjecten, vormen de basis voor het ontwerpen van BergHOFF keuken- en  tafeluitrusting. Zijn persoonlijke stijl wordt bepaald door een moderne interpretatie van traditionele objecten waaraan hij een speelse draai geeft. Zijn ontwerpen kunnen omschreven worden als ‘zuiver duidelijk functioneel’ waarbij natuurelementen ten grondslag liggen.

BergHOFF heeft een kamado gemaakt met een erg mooi design. De koepel is voorzien van een stijvolle golf, waarbij de koepel aan de bovenkant meer inhoud heeft voor stukken vlees. De ronding van de koepel begint verder van de midden af dan bij de traditionele kamado-koepel en is aan de onderzijde voorzien van een knik in de tegengestelde richting. Erg mooi!

Beef & Steak is weer aan boord!

Hoe test je nu alleen de allerbeste barbecues van het jaar? Juist! Met alleen het allerbeste vlees! BeefenSteak.nl is onze sponsor voor de Beste BBQ van het Jaar verkiezing 2019.

Maar dit jaar is het niet alleen Just For Koks die aan de slag gaat met de nieuwste, leukste, mooiste en beste BBQ’s, ook GadgetGear.nl en DeBesteBBQ.nl bundelen hun krachten om samen met Beef en Steak er tegenaan te gaan.

Een lege barbecue is natuurlijk geen gezicht, maar met die zin krijg je niet de allerbeste vleessponsor aan je zijde. Nee, wij gaan bij de BBQ van het jaar alleen voor kwaliteit en testen alleen de allerbeste barbecues. Bij deze topmerken misstaat een vleesspecialist zoals BeefenSteak.nl natuurlijk niet.

Gebruik

Oké, ik heb al aardig wat ervaring met keramische BBQ’s en ben al lang geleden mijn hart verloren aan al het moois dat de bereiken is met een keramische BBQ. Ik hoef niet meer overtuigd te worden dat koken op een kamado eigenlijk het aller-allermooiste is dat er bestaat… 😉

Als je je verdiept in het gebruik van de kamado, dan zal ook jij geïnspireerd raken door het low & slow bereiden van een grasgevoerde brisket, boston butt of jacobs ladder… En terecht!

Met de kamado’s van BergHOFF kan je naar hartenlust roken en grillen. Al moeten we bij deze Small wel vermelden dat je niet moet verwachten dat deze een gezelschap van 6 te eten gaat geven. Wél gaat deze BergHOFF je blij maken als je hem gebruikt als aanvulling op een iets grotere BBQ… Of alleen voor de bereiding van één stuk vlees die een andere temperatuur nodig heeft dan de rest van je voer… Of als je maar een heel klein balkonnetje hebt… Ach, is best veel gevallen eigenlijk, als je je maar beperkt tot de wat kleinere stukjes vlees. 

Het keramiek is van prima kwaliteit, het design is erg stijlvol en door een eigen interpretatie van de margrietschijf (hij valt niet dicht bij het openen van de koepel) is deze BergHOFF beter dan andere ‘Small’ kamado’s op de markt.

 

Conclusie

Best wel leuk speelgoed voor jou en je partner. Komen er echter kinderen bij… Dan adviseer ik je een iets groter modelletje aan te schaffen. Tenzij je die natuurlijk al hebt… 😉

Check berghoffworldwide.com voor een iets groter model. Helaas te laat voor deze verkiezing, maar wel officieel bevestigd komen deze zuiderburen ook met een tussenmodel. De Medium. Als het aan ons ligt kunnen we je later dit jaar meer vertellen over het gebruik van deze medium kamado van BergHOFF.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: