Solis presenteert koffie halfautomaat met touchscreen

Tijdens het Amsterdam Coffee Festival presenteerde Solis haar nieuwste halfautomaat espressomachine; de Solis Grind & Infuse Touch. Een machine gemaakt voor de barista met meer precisie. De Solis Grind & Infuse Touch lijkt al de laatste technologie van Solis te bevatten. Zo zit er een boilersysteem in dat er voor zorgt dat het koffiewater met […]

Tijdens het Amsterdam Coffee Festival presenteerde Solis haar nieuwste halfautomaat espressomachine; de Solis Grind & Infuse Touch. Een machine gemaakt voor de barista met meer precisie.

De Solis Grind & Infuse Touch lijkt al de laatste technologie van Solis te bevatten. Zo zit er een boilersysteem in dat er voor zorgt dat het koffiewater met 3 seconden op temperatuur is.

Met behulp van het touchscreen geeft de halfautomaat totale controle over de koffiebereiding. Zo bevat deze een serie basisrecepten die je weer naar eigen smaak kunt aanpassen. Synchronisatie met een cloud is er helaas nog niet bij, maar verder werkt dit onderdeel van het systeem zeer intuïtief.

Het is mogelijk om via het touchscreen en een digitaal wiel aan de zijkant de controle te nemen over de temperatuur waarop het water door jouw koffiemaling wordt geperst, de grofheid van de korrel van de maling en de druk van de stoom. Ook heeft Solis een schoonmaakproces ontwikkeld waarmee het stoompijpje goed te reinigen is.

Ook over de tamper hebben ze nagedacht. Deze zit met een magneet bevestigd zodat je deze gemakkelijk uit de machine trekt en weer terugplaatst.

We mochten tijdens het festival alvast een kopje koffie uit de machine tappen en die was dik in orde.

# reacties

  • Bedankt Arjan. Enig idee wanneer deze leverbaar is?
    Grappig dat dit hetzelfde model is als de Sage en Breville Barista Touch.

    • Overigens is er wat onduidelijkheid over het Triple Heat systeem. Een medewerker van Solis geeft aan dat dit niet in de machine aanwezig is, maar het persbericht geeft duidelijk aan dat deze er wel in zit. We hopen vandaag uitsluitsel te krijgen.

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.