Vapiano gaat minder nieuwe restaurants openen

Na 231 nieuwe restaurants in 17 jaar, gaat Vapiano haar groeistrategie aanpassen. De Duitse keten moet haar strategie herzien nu de resultaten van nieuwe vestigingen tegenvallen. Vapiano opende haar eerste vestiging in het Duitse Hamburg in 2002. Al snel wist de keten uit te groeien naar 33 landen waar het 231 restaurants heeft. Hier in […]

Na 231 nieuwe restaurants in 17 jaar, gaat Vapiano haar groeistrategie aanpassen. De Duitse keten moet haar strategie herzien nu de resultaten van nieuwe vestigingen tegenvallen.

Vapiano opende haar eerste vestiging in het Duitse Hamburg in 2002. Al snel wist de keten uit te groeien naar 33 landen waar het 231 restaurants heeft. Hier in Nederland zijn Vapiano vestigingen te vinden in steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Groningen.

Vapiano richt zich op fast, casual dining. Dus gerechten die vlot klaar te maken zijn en bij grote groepen mensen in de smaak vallen. Waaronder vele klassieke Italiaanse gerechten.

Voor de komende jaren gaat Vapiano harder op zoek naar locaties waar het meer omzet uit kan halen dan wat het nu doet. Dus minder nieuwe restaurants, maar wel op aantrekkelijker locaties. Ook menu’s zullen worden aangepast om nog meer klassieke gerechten op de voorgrond te zetten.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.