Vapiano maakt toch een doorstart

In mei ging de keten van Italiaanse restaurants Vapiano failliet. Wereldwijd ging het slecht met de keten. Corona gaf het bedrijf het laatste zetje richting de afgrond. In Nederland lijken de restaurants toch een doorstart te maken. In totaal zouden negen van de elf Vapiano restaurants doorgaan met een verbeterd concept. Alleen voor de filialen […]

In mei ging de keten van Italiaanse restaurants Vapiano failliet. Wereldwijd ging het slecht met de keten. Corona gaf het bedrijf het laatste zetje richting de afgrond. In Nederland lijken de restaurants toch een doorstart te maken.

In totaal zouden negen van de elf Vapiano restaurants doorgaan met een verbeterd concept. Alleen voor de filialen Vapiano Utrecht Leidsche Rijn en Vapiano Almere zou geen toekomst meer zijn binnen de nieuwe plannen. Een groot deel van het personeel mag dan weer aan het werk.

De plannen van het management, zijn om de restaurants op 1 juli weer te openen. Met het nieuwe concept bestellen bezoekers met behulp van een QR code. Zo zouden gerechten sneller ter tafel moeten komen.

Het nieuwe management is overigens geen onbekende in de Nederlandse markt. Het is de familie van der Valk die de zaak heeft overgenomen. De familie participeert ook in de internationale doorstart van de formule. Er zijn zelfs plannen voor een nieuw filiaal in het winkelcentrum Westfield Mall of the Netherlands ten noorden van Den Haag.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.