Warenkennis: Hot Dogs

Het meest Amerikaanse worstje zou maar zo eens van Duitse afkomst kunnen zijn; de Hot Dog. Niet geheel verrassend gezien het eigenlijk een uit de kluiten gewassen Frankfurter is ;-). Zoals je mag verwachten, begint de Hot Dog bij een prachtige vleespuree. Deze maken ze op basis van varkensvlees, koeienvlees en kippenvlees. Er is dus […]

Het meest Amerikaanse worstje zou maar zo eens van Duitse afkomst kunnen zijn; de Hot Dog. Niet geheel verrassend gezien het eigenlijk een uit de kluiten gewassen Frankfurter is ;-).

Zoals je mag verwachten, begint de Hot Dog bij een prachtige vleespuree. Deze maken ze op basis van varkensvlees, koeienvlees en kippenvlees. Er is dus geen religie die je niet op de teentjes trapt wanneer je een originele hot Dog op tafel zet. Overigens zijn het allemaal stukken vleessnippers die worden gebruikt. Restvlees uit de productie van ander vlees dus. Hot Dogs zorgen daarmee dat we weinig vlees hoeven te verspillen.

Naast vlees, bevatten de worstjes natuurlijk een aardige hoeveelheid zout, maar ook maiszetmeel om het vlees weer tot een worstje te binden, maissuiker, water (lekker goedkoop en goed voor de malsheid) en specerijen waarvan mosterd een belangrijke is. De exacte specerijenmix hangt af van de geografische regio waar de worstjes worden verkocht.

De buitenkant van de worstjes wordt gemaakt van cellulose. Dit is het bindmiddel dat papier mogelijk maakt. Nadat de worstjes hun velletje hebben gekregen, gaan ze door een douche met vloeibare rook om de smaak verder te versterken en de illusie te wekken dat ze boven de kolen zijn bereid. Daarna worden ze afgebakken en afgekoeld in zout water.

De opnamen zijn niet bij Unox gemaakt, maar bij John Morrell in de VS. Daar produceerden ze op het moment van filmen 300.000 Hot Dogs per uur.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.