Warenkennis: Jelly beans en Toverballen

Hoewel de jelly bean pas laat in Nederland aankwam, waren de toverballen een absolute hit onder de jeugd in de jaren 80. Maar hoe worden deze snoepjes gemaakt? In deze aflevering van How It’s Made laten ze zien hoe de Jelly Bean wordt gemaakt. Een snoepje dat naar zeggen ontwikkeld is op basis van Turks […]

Hoewel de jelly bean pas laat in Nederland aankwam, waren de toverballen een absolute hit onder de jeugd in de jaren 80. Maar hoe worden deze snoepjes gemaakt?

In deze aflevering van How It’s Made laten ze zien hoe de Jelly Bean wordt gemaakt. Een snoepje dat naar zeggen ontwikkeld is op basis van Turks fruit. De harde buitenkant kwam pas later. Inmiddels lijken er duizenden te zijn, waaronder wat vieze smaken op basis van de Harry Potter films. Opvallend detail? Bloem is een belangrijk onderdeel van het productieproces, maar niet qua ingrediënt.

Voor de toverballen zie je hoe ze laagje voor laagje worden opgebouwd. Met een balletje kauwgom als kern. Het opbouwen van de laagjes gebeurt met veel aandacht. Het laatste laagje is wit en wordt met kleurstof bespat.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.