Americano

Wat is een americano?

De amercano is een koffiebereiding die stamt uit de tweede wereldoorlog. Net als de Amerikanen, waren de Nederlanders verstokte filterkoffiedrinkers. De Italiaanse Espresso vormde dan ook de basis voor de americano. De geschiedenis van de americano De caffé americano ontstond in de tweede wereldoorlog. Amerikaanse soldaten die gelegerd waren in Italië hadden daar erg veel […]

De amercano is een koffiebereiding die stamt uit de tweede wereldoorlog. Net als de Amerikanen, waren de Nederlanders verstokte filterkoffiedrinkers. De Italiaanse Espresso vormde dan ook de basis voor de americano.

De geschiedenis van de americano

De caffé americano ontstond in de tweede wereldoorlog. Amerikaanse soldaten die gelegerd waren in Italië hadden daar erg veel moeite met de koffiecultuur van het Europese land. De espresso’s die de Italianen dronken, waren veel te sterk voor de soldaten.

Van espresso naar americano

De Italiaanse horeca kwam dan ook al snel met de oplossing. De espresso’s werden aangelengd met water. Om precies te zijn, evenveel water als espresso er in de kop gaat. Op die manier kwam de espresso minder sterk binnen.

Eerst koffie of eerst water?

Hoewel de verhouding water en koffie officieel 1:1 is, staat het je natuurlijk vrij om te experimenteren met het aandeel koffie en het aandeel water. Verhoudingen van 1/3 water of 2/3 water zijn niet heel uniek. Echter, de gouden standaard is en blijft de 1:1 verhouding.

Maar dan is het nog de vraag wat eerst komt. De espresso of het hete water? Daar zijn de meningen duidelijk verdeeld. Of je het verschil ook echt kunt proeven, zal heel persoonlijk zijn. Wij liggen er in ieder geval niet van wakker… dat doen we alleen van de espresso 😉

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.