Lungo

Wat is een Lungo?

Een caffé lungo is een Italiaanse koffiebereiding op basis van een espresso. De caffé lungo bereiding leunt een beetje tussen die van filterkoffie en de bekende americano bereiding. Een caffè lungo is geen americano Net als bij de americano, is de lungo een verzwakte espresso. Bij de americano is deze snel bereidt. Je giet namelijk […]

Een caffé lungo is een Italiaanse koffiebereiding op basis van een espresso. De caffé lungo bereiding leunt een beetje tussen die van filterkoffie en de bekende americano bereiding.

Een caffè lungo is geen americano

Net als bij de americano, is de lungo een verzwakte espresso. Bij de americano is deze snel bereidt. Je giet namelijk evenveel water bij de koffie als koffie in de beker zit.

Het extractieproces is bij een caffé lungo veel langer. De espresso wordt met meer water gezet. Hierdoor is het eindresultaat sterker en voller van smaak dan wanneer je een caffé americano zou bereiden.

Ristreto, espresso, lungo

Zoals je wellicht gewend bent van de Nespresso machines, sluit de caffé lungo eigenlijk de espresso bereidingen af. Zo is een Ristretto een espresso met veel minder heet water waardoor deze nog sterker is. Een espresso is eigenlijk de standaard Italiaanse koffiebereiding onder druk. De Lungo gebruikt echter nog meer water. Vandaar dat deze drie bereidingen gemakkelijk op iedere espresso machine te zetten zijn.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.