Onze winterselectie Professor Grunschnabel ijs

Wij kenden hem nog niet, maar zijn bijzondere ingrediënten en smaken hebben ons weten te verleiden. Deze kerst sluiten we af met Professor Grunschnabel. Wij maakten een selectie van vijf bijzondere smaken die je echt moet proberen. IJs voor iedereen Maar eerst even; rare naam toch? Professor Grunschnabel’s vreemde naam is qua marketing bijzonder slim […]

Wij kenden hem nog niet, maar zijn bijzondere ingrediënten en smaken hebben ons weten te verleiden. Deze kerst sluiten we af met Professor Grunschnabel. Wij maakten een selectie van vijf bijzondere smaken die je echt moet proberen.

IJs voor iedereen

Maar eerst even; rare naam toch? Professor Grunschnabel’s vreemde naam is qua marketing bijzonder slim gekozen, want het ijs van de professor is op veel gebieden anders dan je zou verwachten. Niet alleen omdat de name van de ijssoorten afwijken van wat je in de winkel verwacht. Ook qua ingrediënten doen ze het slim. Vegetariërs, veganisten, moslims, joden, iedereen mag dit ijs eten. Het voldoet aan alle eisen van deze invloedrijke religieuze en non-religieuze levensovertuigingen. Slim! Daarnaast is het lactose-vrij, gluten-vrij en soja-vrij. Ook qua allergenen loop je dus niet al te snel tegen problemen aan. Handig!

Caramel Ocean

De eerste smaak die we hebben geselecteerd is zo nieuw, dat de verpakking nog niet helemaal af lijkt te zijn. Dat wil zeggen, we ontvingen de verpakking begin november, maar we zien hem nog niet op de website van de professor.

Ik heb het over dé smaak voor liefhebbers van Mars, Twix en andere karamelrepen. De Caramel Ocean. Een heerlijk schepijs op basis van gebrande suikers. Spannend in de smaak is de keuze van kokosmelk als basis ingrediënt. Dat zien we meer terug in het assortiment van Professor Grunschnabel.

De smaak is, zoals je misschien al vermoedt, een onderdompeling in het gebrande suiker, met een bijzonder bijsmaakje. Niet zo zeer van de kokosmelk, maar van de aanwezige bourbon vanille. Bourbon kennen we natuurlijk vooral van de gedestilleerde drank, maar is ook een hele mooie soort vanille om mee te werken. Deze vanille boost namelijk de suikers en daarmee ook zichzelf. Net wat dit ijsje nodig heeft.

Fresas del Habanero

Een stuk spannender is de Fresas del Hamanero van Professor Grunschnabel. De combinatie van aardbeien en twee belangrijke pepers; de Madame Jeanette die we uit Suriname kennen en de Habanero Chillipeper. Beiden zijn echt smaakvriendjes van de aardbei en maken dit ijs echt heel spannend van smaak. Maar wees gerust, het ijs prikkelt, maar brand niet. Voor mij is het de favoriet uit deze selectie.

Maromokotro Snow White

De Maromokotro Snow White is het spierwitte ijsje van de professor. Eigenlijk een beetje de Caramel Ocean, maar dan zonder de karamel erin. In plaats van enkel kokosmelk te gebruiken, worden stukjes kokos gebruikt om het ijs wat meer structuur te geven. Bovendien zit er duidelijk meer Bourbon vanille in om het zoete van de kokos verder naar voren te trekken.

Indian Winter

Na de Fresas del Habanero hebben we met de Indian Winter opnieuw een spannende smaak te pakken. De basis van kokosmelk wordt aangevuld met een heerlijk stukje gember en warme specerijen als kardemom, Nootmuskaat en korianderzaad. Er zit geen stukje fruit in, maar het is wel een smaak met heel veel warmte in deze koude dagen. Bijzonder!

Choco Late

Hoe kan het ook anders dan dat we afsluiten met chocolade ijs. De Choco Late van Professor Grunschnabel. Het ijsje met misschien wel de meest normale smaak uit het assortiment. Toch is ook hier weer iets bijzonders aan de hand.

De basis van kokosmelk krijgt niet alleen een hoop cacao en vanille mee, maar ook sinaasappelsap. Say whut!? Inderdaad. Chocolade met een klassiek fruitsmaakje. En ik geef toe, ik heb een bloedhekel aan deze combinatie. Maar in de vorm van ijs blijkt het wel heel erg lekker. Bijzonder, top!

Conclusie Professor Grunschnabel selectie

Het was lastig. Vijf bijzondere ijssmaken selecteren bij Professor Grunschnabel. De smaken zijn net zo gevarieerd als de namen die ze dragen. Als er één ding duidelijk is, dan is het dat Professor Grunschnabel geen gewoon ijs is. Iedere smaak is bijzonder. Iedere smaak is verrassend en iedere smaak lijkt met zorgvuldigheid te zijn gemaakt. Professor Grunschnabel was een feest tijdens onze proeverij en komt wat ons betreft vaker aan tafel.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.