AH zet groter in op thuisbezorgen

In het Gelderse Oosterhout (op een steenworp afstand van de redactie) is vorig jaar één van de grootste distributiecentra van Lidl opgeleverd. Ook AH gaat daar nu een distributiecentrum bouwen, gericht op thuisbezorging. Naast het Gelderse Oosterhout, krijgt ook Bleiswijk in Zuid-Holland een nieuw distributiecentrum voor het thuisbezorgen van voeding. Albert Heijn heeft nu zo’n […]

In het Gelderse Oosterhout (op een steenworp afstand van de redactie) is vorig jaar één van de grootste distributiecentra van Lidl opgeleverd. Ook AH gaat daar nu een distributiecentrum bouwen, gericht op thuisbezorging.

Naast het Gelderse Oosterhout, krijgt ook Bleiswijk in Zuid-Holland een nieuw distributiecentrum voor het thuisbezorgen van voeding. Albert Heijn heeft nu zo’n 850 bezorgwagens rondrijden in Nederland. Met de nieuwe distributiecentra wordt die vloot vergroot naar zo’n 1.500 tot 1.750 auto’s. Goed voor de lokale werkgelegenheid dus. De bezorgcapaciteit gaat omhoog naar 220.000 bestellingen per week.

De locatie in het Gelderse Oosterhout is een interessante keuze voor Albert Heijn. De locatie ligt aan de snelweg A15. Die stopt nu nog in Bemmel, maar wordt de komende jaren doorgetrokken richting Zevenaar. Daar moet de snelweg gaan aansluiten op de A12. Strategisch gezien komt daarmee het achterland ook snel binnen bereik van het distributiecentrum in Oosterhout. Bovendien kan de nieuwe bezorgcapaciteit ook de concurrentie aan met PicNic dat haar distributiecentrum voor thuisbezorging net aan de andere kant van de Waal, in het industrie/havengebied van Nijmegen heeft geplaatst. Wie een afslag verder pakt stuit bovendien op één van de grote distributiecentra van Jumbo, gevestigd in Elst.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.