Alles over pax, acrylamide en andere gevaarlijke stoffen bij het grillen en bakken

Deze week kwamen we een uitzending tegen van Broodje Gezond dat echt valt onder de must-see voor de kok thuis en in de horeca. Zeker als je graag achter de BBQ staat. Het ziet er top uit, zo’n krokant korstje om jouw caveman style t-bone steak. Maar ook op een biefstukje willen we een mooie […]

Deze week kwamen we een uitzending tegen van Broodje Gezond dat echt valt onder de must-see voor de kok thuis en in de horeca. Zeker als je graag achter de BBQ staat.

Het ziet er top uit, zo’n krokant korstje om jouw caveman style t-bone steak. Maar ook op een biefstukje willen we een mooie bruine grillstripe zien. Zeker op de BBQ’s die we testen voor DeBesteBBQ.nl, maar hoe gezond is het? Niet echt, zo blijkt in het programma Broodje Gezond. En stiekem wisten we dat natuurlijk al. Een zwart streepje is natuurlijk heel wat anders, maar het effect is tot 15% toename in darmkanker. Niet onbelangrijk dus.

En dan de aardappels en chips. Deze blijken een ware bron voor acrylamide. Een kankerverwekkende stof waar we kennelijk enorm veel van binnenkrijgen. Oja, en dan is er nog de hoeveelheid fijnstof die vrijkomt tijdens het grillen en koken. Die afzuigkap zit er niet voor niets mensen 😉

https://www.npo.nl/broodje-gezond-bak-en-braad/04-06-2018/KN_1698997

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.