Leuke BBQ weetjes

Onlangs ontvingen we een persbericht van Campingaz met wat leuke BBQ weetjes. Dit blijkt goe onderzocht te zijn, dus delen we deze weetjes en trends graag met je. Ze komen namelijk het Nederlands Nationaal BBQ Onderzoek van 2017. Een onderzoek dat is gehouden onder 854 deelnemers van 18 tot en met 70 jaar, dus het […]

Onlangs ontvingen we een persbericht van Campingaz met wat leuke BBQ weetjes. Dit blijkt goe onderzocht te zijn, dus delen we deze weetjes en trends graag met je.

Ze komen namelijk het Nederlands Nationaal BBQ Onderzoek van 2017. Een onderzoek dat is gehouden onder 854 deelnemers van 18 tot en met 70 jaar, dus het zal ongeveer kloppen.

Zo weet Campingaz uit het onderzoek te melden dat de Nederlanders tussen de 25/34 jaar gemiddeld €323 aan een BBQ uitgeven terwijl de categorie 55/64 jaar €440 uitgeeft. Grillen en roosteren blijft het meest populair, dus er wordt nog weinig echt culinair gewerkt ;-). Toch laat het onderzoek zien dat de Nederlander in 2017 minder ‘klassiek’ aan het barbecueën was dan in het jaar ervoor. En ja, mannen vinden zichzelf beter achter de grill dan vrouwen. Maar dan maken ze wel het liefst hamburgers en kipsaté klaar. Lekker makkelijk :-). Oja, en slechts 18% grilt zonder stokbrood.

Het belangrijkste bij het kopen van een BBQ zijn veiligheid en schoonmaakgemak. Twee elementen die we in iedere review voor DeBesteBBQ.nl proberen terug te laten komen. Ook lijkt Nederland steeds meer met accessoires te werken zoals pizzastenen, maar ook slowcooking wint in populariteit en natuurlijk het roken van vlees. Ook stappen we steeds meer af van de bekende stukken vlees. We grillen meer vis en ook groente wint terrein. Ook zijn we voorzichtiger met vlees door bijvoorbeeld folie te gebruiken om te voorkomen dat het aanbrandt.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.