Review: Outdoorchef, de Minichef P-420E


Kevin beoordeelde namens JustForkoks de Minichef P-420E van Outdoorchef met 4 sterren.

The Good
  • Kan hoge temperaturen bereiken.
  • Easy Reflect
  • plug & BBQ!
  • Stevig onderstel

The Bad
  • schoonmaken wat arbeidsintensief

Outdoorchef heeft ook een Mini variant genaamd de Minichef P420 in gas en elektrisch. Een mooie compacte en stevige BBQ die gebruikt kan worden tot c.a. 6 personen. Outdoorchef Dit Zwitsers bedrijf heeft zo’n vijfentwintig jaar geleden een plaats op de markt veroverd door hun trechtertechniek in hun gas- en kolenBBQ’s. Ontwerper hiervan is Mike […]

Outdoorchef heeft ook een Mini variant genaamd de Minichef P420 in gas en elektrisch. Een mooie compacte en stevige BBQ die gebruikt kan worden tot c.a. 6 personen.

Outdoorchef

Dit Zwitsers bedrijf heeft zo’n vijfentwintig jaar geleden een plaats op de markt veroverd door hun trechtertechniek in hun gas- en kolenBBQ’s. Ontwerper hiervan is Mike Lingwood. Nu hebben ze natuurlijk ook een mooie techniek voor elektrische BBQ’s, genaamd de Easy Reflect. Outdoorchef onderscheidt zich van andere merken door alle seizoenen te zien als BBQ seizoenen, ze hebben dan ook mooie recepten voor elk seizoen.

Minichef P-420

De Minichef P-420 E is een elektrische BBQ en werkt dus met Easy Reflect. Door de kogelvormige design en de Easy Rreflect wordt er voor gezorgd dat de hitte goed gericht wordt naar het vlees. Tevens zorgt de aluminium beschermlaag er voor dat de Easy Reflect verstoten blijft van vleessappen en restanten en extra hitte naar boven wordt gereflecteerd. De sappen die erop liggen worden min of meer weer verhit en kunnen weer  verdampen zodat het ook aromatisch kan werken. De BBQ heeft 7 standen waardoor hij tot meer dan 300 graden kan reiken, echt niet slecht voor een elektrische BBQ!

Unboxing

Hieronder een video waarin we de Minichef unboxen, in elkaar zetten en gebruiken. De Zwitsers weten wat inpakken is. Zoals ook te zien in de video waren we de zijtafeltjes even “kwijt”, dezen bleken helemaal onderop in het piepschuim te liggen. Geen centimeter wordt onbenut, dit betekent kleinere dozen en minder volume tijden vervoer. Doe maar groen! Alle onderdelen zijn keurig gelabeld en de instructie is redelijk helder. Binnen 20 minuten moet hij wel in elkaar te zetten zijn. Ben je nieuwsgierig naar het schort dat ik aan heb? Check dan Etapron.nl voor echte lederen schorten!

De voorbereidingen

Het is elektrisch… dus zorg ervoor dat je binnen bereik bent van stroom en gaan met die banaan! Hij heeft enkele minuten nodig om even goed op temperatuur te komen, dus zet hem 5 minuten van te voren even aan en klaar voor gebruik bij stand 4. Oh en zet hem zo goed mogelijk waterpas… want bij ons stond hij een heel klein beetje naar achteren gekanteld en de helft van het vet is in de BBQ gelopen in plaats van in de lekbak. Hij is dus zeker gevoelig voor plaatsing.

 

Kwaliteit en gebruik

Hij staat erg stevig en vormt een goed geheel met het onderstel zonder vast geschroefd te worden, prima gedaan. De tafeltjes zijn wel redelijk zwak dus zet er geen al te zware dingen op. Erg handig van die tafels is wel dat ze er super makkelijk af kunnen om efficiënt te worden opgeborgen. Daar houden wij van! Het deksel voelde misschien een beetje wankel aan tijdens installatie, tijdens het gebruik heb ik hier niets van gemerkt en functioneert dan ook prima. Je hoeft je geen enkele zorgen te maken dat er vuil onder de knoppen komt. De aan/uit knop is volledig omringd door een plastic omhulsel. Ook de ander bediening is keurig afgesloten met de buitenwereld en reageert erg goed op de druk van je vinger. Niets meer dan lof over dit bediensysteem.

Het vlees komt er super uit. Jammer dat er geen thermometer opzit, dus je weet niet hoe warm het er binnen is, maar al snel krijg je een beeld hoe hard elke stand gaat. Stand 7 is echt de turbo stand, zowel op de BBQ als in de handleiding wordt dan wel gewaarschuwd om de deksel er dan niet op te doen!( dan cremeer je bijna alles)  Dus let daar even goed op. Het vlees komt sappig en mooi van de BBQ, daar is dus echt helemaal niets mis mee. De onderkant gaat sneller dan de bovenkant, maar de bovenkant komt wel redelijk aardig mee, omdraaien is nog wel altijd van toepassing. Maar hé… anders ben je als chef er helemaal niet meer druk mee, vlees omdraaien hoort erbij! Mocht je trouwens nog vlees zoeken online, dan hebben wij een goede tip, BeefenSteak.nl, onze vleesleverancier.

De Easy Reflect bedekt niet de hele BBQ rondom, op zich logisch gezien de airflow, maar dat betekent wel dat je goed je vlees moet plaatsen anders loopt het qua sappen er alsnog naast de lekbak.

Schoonmaken

Je kunt de grill, het verwarmingselement en de Easy Reflect er makkelijk uithalen. De grill kun je op de normale manier schoonmaken. De aluminium folie van de Easy Reflect moet je voorzichtiger schoonmaken ander krijgt hij snel krassen en niet elke grill schoonmaakmiddel kan er goed mee overweg. het wordt aangeraden om deze folie regelmatig te vervangen, gemiddeld na 12 keer, echter niet elke webshop biedt dit aan. je kunt natuurlijk ook zelf aan de gang gaan met folie denk ik. Het lekbakje kan ook makkelijk eruit en worden schoongemaakt. Dan komt het lastige, al het vet in de BBQ zelf, die zul je toch echt op de ouderwetse manier schoon moeten maken. Dus dat kan wel even meer werk zijn.

Conclusie

Een prima stevige BBQ die hoge temperaturen weet te bereiken. Design is mooi en degelijk. De bediening is uitstekend en goed bestand tegen de elementen, hitte en vuil. Het deksel is prima stevig en goed op te tillen. De zijtafeltjes kunnen eraf voor een goede opslag, de tafels zelf zijn niet super stevig dus let hier even op. Het vlees kan je er meer dan prima op bereiden. De gasten hebben enorm genoten van de manier van BBQ’en. De Easy Reflect werkt goed, maar de folie is wel wat lastiger schoon te maken, evenals er vet langs het lekbakje zelf loopt. Al met al zeker een aanrader om in huis te halen mocht je een goede elektrische BBQ zoeken!

 

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.