Campingaz lanceert haar Black Edition BBQ’s

Wellicht heb je hem afgelopen weekend al voorbij zien komen; de review van de Campingaz Master 4 series Classic LXS Black Edition BBQ. Het nieuwe topmodel van Campingaz. Deze nieuwe topserie is vandaag officieel gelanceerd. De nieuwe modellen in de LXS en LS series zijn feitelijk aangepaste ontwerpen op basis van de RVS modellen die […]

Wellicht heb je hem afgelopen weekend al voorbij zien komen; de review van de Campingaz Master 4 series Classic LXS Black Edition BBQ. Het nieuwe topmodel van Campingaz. Deze nieuwe topserie is vandaag officieel gelanceerd.

De nieuwe modellen in de LXS en LS series zijn feitelijk aangepaste ontwerpen op basis van de RVS modellen die Campingaz al eerder introduceerde. Het grootste verschil zit hem in de zwarte elementen. Deze zijn voorzien van een poedercoating in plaats van verf. Hierdoor zijn ze beter bestand tegen krassen en heb je veel minder risico op roestvorming. Als het gebruikte materiaal al zou kunnen roesten (hebben we eigenlijk niet bekeken).

De belangrijkste features in deze Black Edition BBQ’s van Campingaz zijn de culinary Modular accessoire lijn, het InstaClean systeem en EvenTemp om een gelijkmatige temperatuur in de BBQ op te bouwen. Daarnaast zit er een elektronische ontsteker in en zijn de gasregelaars voorzien van verlichting.

Wanneer je naar de prijskaartjes kijkt, zie je nogal een verschil tussen de LS en de LSX uitvoeringen van deze BBQ terwijl de specs gelijk lijken te zijn. Het verschil zit hem in de bouw van de BBQ. Zo zijn de deksel en de deuren dubbelwandig voor meer stevigheid. Zijn er dubbele lagen coating aangebracht en zijn bij de LXS series de wielen uit het zicht. Ook zouden de Instaclean onderdelen gemakkelijker schoon te maken zijn.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.