Review: Weber Performer GBS


Peter beoordeelde namens JustForkoks de van met 4.5 sterren.

The Good
  • Prettige werkhoogte
  • Stabiel onderstel
  • Opklaptafel
  • Dekselgreep heeft hitteschild
  • Tuck-away dekselhouder
  • Deksel opend naar links
  • 10 jaar Garantie

The Bad
  • Optionele accessoires zijn prijzig

Jaja! Denk je aan Barbequen, denk je aan Weber. In een competitie om DE BESTE BBQ, mag Weber dan ook zeker niet ontbreken. Ze komen in de categorie Kolenbarbeque met de Performer GBS. Zeg maar de MasterTouch GBS 2.0. Dus men neme het paradepaardje van Weber, met nog wat extra's! Kan niet wachten om te beginnen!

Jaja! Denk je aan barbeque, dan denk je aan Weber. In een competitie om DE BESTE BBQ, mag Weber dan ook zeker niet ontbreken. Ze komen in de categorie Kolenbarbeque met de Performer GBS. Zeg maar de MasterTouch GBS 2.0. Dus men neme het paradepaardje van Weber, met nog wat extra’s! Kan niet wachten om te beginnen!

Weber

Weber is de wereldwijde marktleider op het gebied van barbecues en buitenkeukens. De multinational vindt zijn oorsprong in Chicago, Illinois in de Verenigde Staten. Weber-Stephen Holland B.V. is een volle dochter van het familiebedrijf en heeft sinds haar oprichting in 2003 een stormachtige groei gekend dankzij de uitmuntende productkwaliteit, de innovatieve concepten en haar sterke service- en dienstverlening. Vooral de service is uniek. Weber geeft namelijk 10 jaar garantie op al haar producten.

Unboxing

Weber verrast ons niet met hun verpakkingsmethode, want de BBQ zit vanzelfsprekend in een grote stevige doos die ruim voorzien is van extra bescherming van alle onderdelen. Er wordt zeker niet bespaard op het beschermen van de producten. En dat is maar goed ook, want als de doos leeg gehaald is zien we dan ook schitterende onderdelen die je niet beschadigd wil zien!

Essemblage

Wanneer alles netjes uitgestald is lijkt het erop, dat ik voorlopig nog wel even bezig zal zijn met het monteren van alle onderdelen. Gelukkig viel dit erg mee, en volgde de ene na de andere stap zich in rap tempo op! Erg logisch in elkaar gezet moet ik zeggen, en ook nog erg leuk om te doen.

Performer GBS

De Weber Performer GBS is een complete houtskoolbarbecue op een stevig onderstel. Dankzij het kookoppervlak van 57 centimeter heb je altijd voldoende ruimte op het verchroomde grillrooster. Het GBS Systeem is verwerkt in het rooster. Door het middelste gedeelte van het rooster te vervangen door de andere (8) optionele accessoires zijn de mogelijkheden die deze barbecue biedt ongekend! Want wat denken we van tijdens het barbecueën even een paar porties poffertjes bakken? Ideaal om ook de kids van een feestmaal te voorzien. Pizza op de BBQ? Het kan gewoon met de pizzasteen. Wat groenten wokken? Ook dat kan. Net als braden in een loodzware gietijzer braadpan, gevogelte stomen en wafels maken behoort ook tot de mogelijkheden!

Design

De Performer heeft een porselein geëmailleerde deksel en ketel die ervoor zorgen dat de warmte optimaal behouden blijft. Dankzij de bolvormige ketel circuleert de lucht waardoor het vlees snel gaar wordt en niet aanbrandt. Bij het checken van het vlees hoef je de deksel niet in je handen te houden, maar deze laat je rustig weg glijden in het Tuck-away dekselhouder systeem. Hierdoor kantelt de deksel, en blijft in deze rechtopstaande positie staan. Erg handig, en bij de Performer gaat de deksel naar links open in plaats van naar voren. Zo kom je niet met je hand boven de hitte bron.

De barbecue wordt geleverd met twee Char Baskets. Plaats de briketten in deze brikettenhouders en het is mogelijk om direct of indirect te grillen. Zo kies je gemakkelijk voor ieder gerecht de beste bereidingswijze.

 

Specificaties

Fabrieksgarantie 10 jaar
Merk Weber
Artikelnummer 776060
EAN 0077924033117
Verstelbaar rooster Nee
Met asopvanger Ja
Diameter rooster (cm) 57
Warmhoudrooster Nee
Met ontstekingsmechanisme Nee
Gebruik binnenshuis Nee
Materiaal rooster Staal
Uitsparing voor gasfles Nee
Met zijbrander Nee
Thermometer in deksel Ja
Met ventilatierooster Ja
Met gereedschapshaken Ja
Inclusief beschermhoes Nee
Met zijtafel of werkblad Ja
Kleur Zwart
Materiaal Emaille
Porselein
Hoogte product (cm) 43,35
Lengte product (cm) 68,98
Afmeting (cm) 68,98×81,99×43,35 (LxBxH)
Gewicht exclusief verpakking (gr) 43350

Etapron leren schort

Ja, zie je dat mooie handgemaakte leren schort? Met ingebrand logo en naam erbij?! Die kan ook van jou zijn. Moet je alleen maar even zoeken naar de website van Etapron. Rechtstreeks uit de denktank van het ledermerk komt een serie schorten met een wel heel bijzonder stukje techniek erin. Waar iedereen aan het branden en laseren is, weten de mensen van Etapron de schorten juist met flexdruk van prints te voorzien. Bijvoorbeeld ons eigen DeBesteBBQ.nl logo. Een stukje techniek waarmee het merk echt uniek is in de markt

Eerste gebruik

Het in elkaar zetten is prima verlopen en dan wordt het tijd voor het échte werk! De kolenbaskets zijn gevuld en de aanmaakblokjes aangestoken. Tijd om het vlees e.d klaar te zetten, en dan maar hopen dat de Performer rap op temperatuur komt. Met het One-Touch systeem zet ik de Performer onder volledig open, en ook op de deksel laat ik de gaten open, om zoveel mogelijk luchttoevoer aan de kolen te geven. En dit geeft resultaat! Na een minuut of 10 staat de thermometer op perfecte warmte om te beginnen. Best snel dus!!

De eerste stukken vlees en vis gaan er op, en direct merk ik het grote voordeel van de naar links openende deksel. Het is een natuurlijke, vloeiende beweging die gemaakt wordt, en na een paar keer herhalen, gaat het bijna automatisch. Dit in combinatie met het Tuck-away system maakt de Performer een hele fijne BBQ om mee te grillen.

 

Het vlees gaart heel mooi gelijkmatig, en al snel zitten we met zijn allen met een goed gevuld bord te genieten van het heerlijke vlees. De Weber Performer is niet alleen een erg mooie BBQ, hij is ook nog eens erg gemakkelijk in gebruik. Is de temperatuur wat aan de hoge kant, zorg ervoor dat je de luchttoevoer vermindert, je zal zien dat de Performer snel reageert en de temperatuur zakt.

Conclusie

De Weber Performer is mij erg goed bevallen. In eerste instantie dacht ik een MasterTouch “met een tafeltje” te testen, maar de Performer heeft me positief verrast met zijn open onderstel, opklapbare tafel en de naar links openende deksel in het Tuckaway-System. Deze extra’s bieden grote voordelen ten opzichte van een MasterTouch, wat opzich al een geweldige BBQ is. De BBQ doet zijn naam eer aan, want hij heeft volgens mijn bescheiden mening erg goed geperformed :)! Wie voor de echte BBQ experiance wil gaan, gaat voor een kolenbarbeque. Het aansteken, de rook en geur maakt de totaalbeleving compleet en wanneer je dat combineerd met een BBQ als de Weber Performer is het één groot feest!!

 

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.