Coca-Cola en Jupiler komen met eigen kamado’s

Al een tijdje zien we advertenties waarbij kamado’s worden weggegeven wanneer je bijvoorbeeld een pizza koopt. De merken Jupiler en Coca-Cola laten deze zomer echter hun marketingkracht zien en komen met ‘eigen’ kamado BBQ’s. De Nederlandse kamado BBQ markt bestaat inmiddels uit een enorme hoeveelheid merkjes. Het gros haalt haar kamado’s uit exact dezelfde fabriek […]

Al een tijdje zien we advertenties waarbij kamado’s worden weggegeven wanneer je bijvoorbeeld een pizza koopt. De merken Jupiler en Coca-Cola laten deze zomer echter hun marketingkracht zien en komen met ‘eigen’ kamado BBQ’s.

De Nederlandse kamado BBQ markt bestaat inmiddels uit een enorme hoeveelheid merkjes. Het gros haalt haar kamado’s uit exact dezelfde fabriek in China. Hierdoor zie je relatief weinig verschil. In China kost de pot van aan kamado zo’n $100. Daar bovenkop komen kosten voor het metalen beslag en het scharnierwerk. Daarin zijn vele opties te vinden. Daar bovenkop komen ook nog de meegeleverde accessoires. Denk aan wel of niet een gietijzeren rooster in de kamado.

Kennelijk snappen de reclamejongens de markt nu ook een beetje. Deze maand komen we in de supermarkten zowel een kamado met het merk Coca-Cola als met het merk Jupiler tegen. Beiden rood met zwart beslag. Die van Coca0Cola was te winnen voor AH bonuspas houders. De Jupiler’s gaan naar Jupiler klanten.

Leuk detail is dat Jupiler al langer de zomers gebruikt om BBQ’s weg te geven. Voorheen waren dat barrelQ’s, maar nu lijken de prijzen voor kamado’s dus ver genoeg gezakt om de overstap te maken. We horen van diverse kamado merken in Nederland al een tijdje dat ze een verzadigingspunt in de markt aan zien komen. De kans is groot dat dit soort acties dat verzadigingspunt snel dichterbij brengen.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.