De beste wijn ideeën voor bij je volgende barbecue

De zomer loopt te einde en de herfst staat om de hoek. Kortom de perfecte tijd om nog even te genieten van een gezellig avondje barbecueën en te genieten van een lekker wijntje terwijl de zon langzaam onder gaat. Wijn en barbecue gaan geweldig samen. Het kan echter nog wel een lastig zijn om de […]

De zomer loopt te einde en de herfst staat om de hoek. Kortom de perfecte tijd om nog even te genieten van een gezellig avondje barbecueën en te genieten van een lekker wijntje terwijl de zon langzaam onder gaat. Wijn en barbecue gaan geweldig samen. Het kan echter nog wel een lastig zijn om de juiste wijn uit te kiezen voor bij het barbecueën. Daarom hier een aantal tips voor heerlijke wijnen die perfect passen bij een avond grillen in de buitenlucht.

Let op de volgende punten

Als je een wijn gaat uitkiezen voor bij het barbecueën moet je er rekening mee houden dat aan het eten van de barbecue meestal een zeer volle en herkenbare smaak zit. Om je wijn niet onder te laten sneeuwen door deze smaak zal je je wijnkeuze daarop aan moeten passen.

Ga dus voor een wijn die ook vol van smaak is. Let er ook op dat het gaat om balans. De wijn is bedoelt als complementair element aan het eten. Wil je weten of je de juiste wijn hebt gekozen? Dat is erg gemakkelijk te controleren. Als de wijn samen met het eten lekkerder smaakt dan zonder het eten heb je de juiste wijn gekozen.

Barbecue bubbels

Bubbels is altijd een goede keuze bij het barbecueën. Denk aan een cava of prosecco. Zeker een goede keuze voor na het aperitief of na het eten. Je kunt ook gaan voor een rose met bubbels. Zeker een goede optie voor bij het barbecueën waar je niet mee kan missen.

Vegan wijn

Er komen steeds meer veganistische producten op de markt. Een van deze veganistische producten is plantaardige wijn. Ook vegan wijn kan een uitstekende keuze zijn om bij een barbecue te schenken. Je hebt aardig wat keuze als het gaat om plantaardige wijnen. In de regel moet je gaan voor een wijn die of de smaken van de barbecue complementeert of juist contrasteert.

Ga voor iets fris

Een frisse wijn is misschien de meest voor de hand liggende keuze voor bij het barbecueën. Het blijft echter een goede optie, zeker als je vooral veel kip en vis eet. Bij kip en vis komt de smaak van een frisse wijn nog meer tot zijn recht. Bij een frisse wijn kun je denken aan een Sauvignon Blanc. Zeker als het een warme avond is, is Sauvignon Blanc een uitstekende wijn om bij het barbecueën te serveren.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.