Getest: De Krekerij Krekelburger


Arjan beoordeelde namens JustForkoks de Krekelburger van De Krekerij met 5 sterren.

The Good
  • Insecten eten zonder er iets van te merken
  • Voor velen een vertrouwde structuur
  • Prima op smaak
  • Relatief lang houdbaar in de koelkast

The Bad

Afgelopen week heb ik heel wat vegan producten mogen testen. Vandaag mag ik eindelijk weer eens over vlees praten. Maar niet zomaar vlees. Wat ik vandaag eet, heeft echt heel veel levens gekost. Ik probeerde namelijk echte kregelburgers. Krekels zijn van de kleine insecten met een enorm hoge voortplantingsdrang en een enorme hoeveelheid eiwitten aan […]

Afgelopen week heb ik heel wat vegan producten mogen testen. Vandaag mag ik eindelijk weer eens over vlees praten. Maar niet zomaar vlees. Wat ik vandaag eet, heeft echt heel veel levens gekost. Ik probeerde namelijk echte kregelburgers.

Krekels zijn van de kleine insecten met een enorm hoge voortplantingsdrang en een enorme hoeveelheid eiwitten aan boord. Ideale vleesvervangers van vlees dus omdat de omzetting van voeding naar vlees erg hoog ligt. Tenminste, dat is wat ik weleens heb gelezen. Hoe dan ook, er ligt een pakje met twee krekelburgers voor me.

Deze burgers zijn al voorgekneed, voorgekruid en zelfs al voorgebakken. Hoewel je weinig controle hebt over de uiteindelijke smaak, moet je dus ook weinig fout kunnen doen. De burgers bestaan hoofdzakelijk uit krekelvlees, tarwen, bonen en (helaas) palmvet. Ja, we waren bijna goed bezig. Het palmvet is wel RSPO duurzaam geproduceerd. Wil je ze lang bewaren, kun je ze invriezen.

De bereiding zou heel eenvoudig zijn. Aan twee kanten 3~4 minuten bakken en klaar. Zo gezegd, zo gedaan. Samen in de pan met de plantaardige rookworsten van de Vivera voor een gezamenlijke smaaktest.

De burgers zelf zien er prima uit. Donker van buiten, lichtbruin/grijzig van binnen. Eigenlijk wat je verwacht. Het resultaat is een echte, doorbakken burger. Zelf hou ik wel van een beetje rood, maar ik weet eerlijk gezegd niet wat de risico’s zijn wanneer dit soort burgers net niet helemaal gaar zijn.

Conclusie De Krekerij Krekelburger

Mijn vergelijking is dan ook met een goed doorgegaarde burger. Qua textuur zou je bijna niet doorhebben dat je een krekelburger eet. Qua smaak misschien wel. Je herkent echt geen rund in dit stukje vlees, maar zeker ook geen varken of kip. De smaak is relatief neutraal. Ik proef vooral de kruidenmix terug. Voor iedereen die het idee van het eten van insecten net iets te spannend is, is dit een prima eerste kennismaking.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.