Getest: Vivera Plantaardige Rookworst


Arjan beoordeelde namens JustForkoks de Plantaardige Rookworst van Vivera met 3.5 sterren.

The Good
  • Erg goed qua textuur
  • Aardige smaak
  • Ook geschikt voor op de grill

The Bad
  • Relatief kleine worstjes
  • Mist de smaak van het vet
  • Te weinig rookaroma

100% vegan en 100% in een verpakking die vrouwen zal aanspreken. Ja, de plantaardige rookworst zou maar zo op een Scandinavisch design supermarktschap kunnen liggen, maar kan deze carnivoor er ook iets mee? Het plastic bakje waar de rookworsten in zitten is royaal van formaat en geeft meteen het gevoel dat de worst niet heel […]

100% vegan en 100% in een verpakking die vrouwen zal aanspreken. Ja, de plantaardige rookworst zou maar zo op een Scandinavisch design supermarktschap kunnen liggen, maar kan deze carnivoor er ook iets mee?

Het plastic bakje waar de rookworsten in zitten is royaal van formaat en geeft meteen het gevoel dat de worst niet heel groot is. Het doet meer denken aan een soort dubbele knakworst. Maar dat is stiekem echt een prima portie voor één. Er zitten er immers twee in. Ik weet, sharing is caring… maar ze zijn echt klein voor een rookworst.

Ik besluit ze in de koekenpan te bereiden. Tussen twee krekelburgers die ik ook nog moet testen. Zei ik al dat ik een carnivoor ben?

Anywayzzz, terug naar deze plantaardige rookworsten. Inmiddels zijn ze al klaar. Tijdens het snijden mis ik een beetje de ‘knak’ die past bij het velletje van een goede rookworst. Ja, dat is ook heel lastig om te maken. Dat snap ik, maar is wel deel van de beleving.

Conclusie Vivera Plantaardige Rookworst

De textuur van de het ‘plantaardige’ vlees in de worst is heel aangenaam. Het komt heel dichtbij een echte rookworst. Met mist vooral aan veel, heel veel vet. Dat moet eruit druipen. Het moet je een glanzende kin geven terwijl je zo’n worstje weg knabbelt en dat is er dus niet… Ook mag de smaak van rook wel wat meer aanwezig zijn. Al geef ik toe dat ik die bij veel echte rookworsten ook mis. Kijk ik naar andere plantaardige varianten, dan komt die van de HEMA in de buurt van wat Vivera neerzet. Die van de HEMA heeft meer knak, maar de Vivera smaakt gewoon beter.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.