Lekker kijken: Ketchup

We gebruiken het bijna allemaal; Ketchup. Heerlijk als saus, maar ook heerlijk als smaakmaker. Een vast ingrediënt in mijn tomatensoep, maar toch ook zeker in mijn pasta’s. Vandaag kijken we mee hoe een Amerikaans merk haar Ketchup maakt. Nee, helaas niet het grote Heinz. De Amerikanen gebruiken tomatenpasta, zout, azijn, agave nectar en een kruidenmix. […]

We gebruiken het bijna allemaal; Ketchup. Heerlijk als saus, maar ook heerlijk als smaakmaker. Een vast ingrediënt in mijn tomatensoep, maar toch ook zeker in mijn pasta’s.

Vandaag kijken we mee hoe een Amerikaans merk haar Ketchup maakt. Nee, helaas niet het grote Heinz. De Amerikanen gebruiken tomatenpasta, zout, azijn, agave nectar en een kruidenmix. De tomatenpasta is het belangrijkste bestanddeel van de rode saus.

Hoewel het niet het bekendste merk is, zie je in deze How It’s Made zeker hoe men in grote volumes de Ketchup produceert. Vooral de vulmachines zijn hypnotiserend om te zien.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.