Warenkennis: Worcestershire Sauce

Van de week las je alles over Tabasco. De iconische smaakmaker werd 150 jaar en we zagen hoe velen van jullie gekeken hebben naar de How It’s Made video eronder. Tijd dus om naar nog een iconische smaakmaker te kijken. Ik heb het over de bekende Worcestershire Sauce. Een gefermenteerde saus van Lea & Perrins […]

Van de week las je alles over Tabasco. De iconische smaakmaker werd 150 jaar en we zagen hoe velen van jullie gekeken hebben naar de How It’s Made video eronder. Tijd dus om naar nog een iconische smaakmaker te kijken.

Ik heb het over de bekende Worcestershire Sauce. Een gefermenteerde saus van Lea & Perrins dat weer net iets ouder is dan Tabasco. Een sausje op basis van uien en knoflook, gerijpt op een basis van azijn. Uiteraard geven ze het recept niet vrij, maar laten we het er op houden dat de uitjes zo lang op het vat liggen, dat ze vloeibaar worden. En dan hebben we het nog niet over de maanden oude ansjovis. Het mooiste ingrediënt is misschien nog wel de tamarinde die in de saus gaat.

Ja, het is weer zo’n dag. Lekker kijken naar How It’s Made van Discovery.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.