Overname Coop door Plus

Pas in 2024 is Coop echt weg uit het straatbeeld

Vorig jaar kondigde Plus de overname van Coop aan. Ondanks dat Plus minder filialen telde, was de formule per vierkante meter vloeroppervlak in staat veel meer omzet te genereren dan Coop. Toen werd al aangekondigd dat de naam Coop op termijn zou verdwijnen. Inmiddels zijn de plannen al wat concreter geworden. De planning is dat […]

Vorig jaar kondigde Plus de overname van Coop aan. Ondanks dat Plus minder filialen telde, was de formule per vierkante meter vloeroppervlak in staat veel meer omzet te genereren dan Coop. Toen werd al aangekondigd dat de naam Coop op termijn zou verdwijnen.

Inmiddels zijn de plannen al wat concreter geworden. De planning is dat in 2024 de laatst Coop omgebouwd moet zijn naar Plus filiaal. Met nu 550 winkels in totaal is Plus na Albert Heijn en Jumbo de grootste supermarkt van Nederland. En laten we niet vergeten dat Plus-moedertje Sperwer Groep ook 45% aandeelhouder is in Spar, wat ook door blijft groeien in Nederland.

Overigens moet Plus voor goedkeuring van de overname nog wel 12 winkels verkopen. Die zijn in plaatsen waar beide supers al de hele markt verdeelden. Ook zal het moderne Coop hoofdkantoor in Velp worden gesloten. Met de overname zal dan ook een zeker banenverlies ontstaan.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.