Review: Stanley Vochtmeter 0-77-030


Arjan beoordeelde namens JustForkoks de Vochtmeter STHT77030 van Stanley met 4.5 sterren.

The Good
  • Zeer stevige behuizing
  • Handige etui
  • Zeer complete levering
  • Zelftester

The Bad

Als je een mooie, hout gestookte BBQ of pizzaoven beschikt, dan weet je het. Je wilt wel een rooksmaak, maar geen grote blauwe dampen op jouw etenswaren. Met andere woorden, je hebt een vochtmeter nodig om te meten of jouw stookhout al klaar is voor de grillsessie. Afgelopen week heb ik de Stanley Vochtmeter 0-77-030 […]

Als je een mooie, hout gestookte BBQ of pizzaoven beschikt, dan weet je het. Je wilt wel een rooksmaak, maar geen grote blauwe dampen op jouw etenswaren. Met andere woorden, je hebt een vochtmeter nodig om te meten of jouw stookhout al klaar is voor de grillsessie.

Afgelopen week heb ik de Stanley Vochtmeter 0-77-030 (STHT77030) mogen testen. Een compacte vochtmeter van het gereedschapsmerk Stanley. De methode van vochtmeting bij deze goedkopere vochtmeters gaat op basis van twee metalen pinnen die je tegen het hout duwt. Op basis van de geleiding kan de vochtmeter precies aangeven hoe droog jouw stookhout is. Duurdere meters werken non-destructief, maar dat maakt voor stookhout natuurlijk helemaal niet uit.

Uitgepakt

De Stanley Vochtmeter 0-77-030 komt met een handleiding, vier AAA batterijen en een etui waar je hem netjes in kunt opbergen. Na aankoop kun je dus direct met deze vochtmeter aan de slag.

Ontwerp

Qua ontwerp heeft Stanley veel tijd en aandacht aan de meter besteedt. Hij ziet er veel meer premium uit dan bij andere merken die met een vergelijkbare meter op de markt komen. Hoewel de displays in deze prijsklasse vrijwel overal hetzelfde zijn (net als de chipsets) zien en voelen we gewoon een verschil in de gekozen plastics, het ontwerp en zelfs het knopje.

Bediening

Er is maar één knop. Daarmee zet je hem aan. Uitgaan doet hij vanzelf. De Stanley Vochtmeter 0-77-030 komt ook met een temperatuurmeter. Door de knop ingedrukt te houden, schakel je tussen graden Celsius en graden Fahrenheit. Kun je mooi zien in welke temperatuur je staat te grillen.

Zelftester

Net als de anderen, komt ook deze Stanley Vochtmeter 0-77-030 met een zelftester in de dop. Ook hier met weer net een wat betere afwerking van de contactpunten. Doordat ze verzonken liggen, zet je de pinnen er gemakkelijker en sneller op. Een zelftester is belangrijk omdat je dan zeker weet dat de meetwaarden van de meter kloppen. Wel zo handig.

Stanley Vochtmeter 0-77-030 vs. Rothenberger Industrial Vochtmeter

Eerder las je ook al de test over de Rothenberger Industrial Vochtmeter. Zo’n ander merk dat ogenschijnlijk uit dezelfde fabriek komt rollen. Voor de griller zijn de verschillen tussen de twee enorm. De Stanley is duidelijk veel steviger dan de Rothenberger. Daarnaast komt hij met een handige etui. Maar wanneer je veel in het donker grillt, komt de Rothenberger met een LED lampje. Kwalitatief wint de Stanley, functioneel de Rothenberger.

Conclusie Stanley Vochtmeter 0-77-030

Qua behuizing zal de Stanley Vochtmeter 0-77-030 een zeer duurzame keuze zijn. Het apparaat is echt lekker stevig qua vormgeving. Hij valt ook snel op tussen jouw grill gear. Bovendien is de uitstraling lekker profi. Een aanrader dus.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.