Review: Rothenberger Industrial Vochtmeter (1500000797)


Arjan beoordeelde namens JustForkoks de Vochtmeter van Rothenberger Industrial met 4.5 sterren.

The Good
  • Mooi, groot display
  • Zelftester om de werking te valideren
  • Lampje

The Bad
  • Knopjes voelen wat fragiel
  • Lampje is niet meer dan een witte LED (geen mooie lichtspreiding)
  • Omrekentabel nodig voor bouwmaterialen en die zit in het boekje

Wanneer je de BBQ opstookt op hout, is het wel zo handig om een gevoel te hebben voor hoe vochtig jouw haardhout is. Dan heb je dus ook een vochtmeter nodig in jouw BBQ toolbox. De Rothenberger Industrial Vochtmeter (1500000797) is zo’n vochtmeter. Hij behoort tot de goedkopere categorie en dit zie je terug in […]

Wanneer je de BBQ opstookt op hout, is het wel zo handig om een gevoel te hebben voor hoe vochtig jouw haardhout is. Dan heb je dus ook een vochtmeter nodig in jouw BBQ toolbox.

De Rothenberger Industrial Vochtmeter (1500000797) is zo’n vochtmeter. Hij behoort tot de goedkopere categorie en dit zie je terug in de meetmethode. Dat werkt met twee pinnetjes die je in het materiaal moet steken. Duurdere meters werken non destructief, maar dat is voor het meten van vocht in haardhout totaal niet relevant.

Uitgepakt

In de verpakking van de Rothenberger Industrial Vochtmeter (1500000797) vinden we naast de vochtmeter ook nog een setje batterijen en een handleiding. Die handleiding is handig wanneer je deze meter ook gebruikt voor bouwmaterialen. Dan moet je de vochtwaarde die het apparaat meet namelijk omrekenen op basis van het materiaal. Hiervoor heb je de omrekentabel nodig in de handleiding.

Ontwerp

Je wilt niet al teveel ruimte opofferen aan jouw grilltools. Het is dan wel handig dat de Rothenberger Industrial Vochtmeter (1500000797) vooral lang en smal is. Bovendien zit er een LED lampje in voor wanneer je in het donker hout staat uit te zoeken. Handig!

Bediening

Je kunt hem alleen aanzetten. Uitzetten gaat vanzelf. De LED lamp kun je wel zelf aanzetten door drie seconden de LED knop in te drukken of uitzetten door er kort op te drukken. Knopjes voelen wel wat fragiel aan en blijven snel onder de behuizing steken. Dat kan dus iets beter.

Zelftester

Om zeker te zijn dat de Rothenberger Industrial Vochtmeter (1500000797) netjes de juiste waarden meet, is de dop voorzien van twee zelftests. Hiermee kun je valideren dat de meter correcte waarden aan je doorgeeft. Handig!

Stanley Vochtmeter 0-77-030 vs. Rothenberger Industrial Vochtmeter

Eerder las je ook al de test over de Stanley 0-77-030 Vochtmeter. Zo’n ander merk dat ogenschijnlijk uit dezelfde fabriek komt rollen. Voor de griller zijn de verschillen tussen de twee enorm. De Stanley is duidelijk veel steviger dan de Rothenberger. Daarnaast komt hij met een handige etui. Maar wanneer je veel in het donker grillt, komt de Rothenberger met een LED lampje. Kwalitatief wint de Stanley, functioneel de Rothenberger.

Conclusie Rothenberger Industrial Vochtmeter (1500000797)

Wanneer je jouw BBQ graag stookt op echt hout, is een goede vochtmeter ideaal om te weten welke houtblokken je al kunt opstoken zonder enorme witte of blauwe pluimen boven de grill te vormen. Door het compacte ontwerp is deze gemakkelijk mee te nemen. Het lampje is een leuke bonus.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.