Zero Foodwaste

Prullenbak helpt voedselverspilling tegengaan

Bij het Novotel op Schiphol, Amsterdam is iets bijzonders aan de hand. Daar test een team, een nieuwe prullenbak. Een prullenbak met een camera en een stukje AI. Deze moet minder voedselverspilling opleveren. Nergens gooien we zoveel voedsel weg als in de horeca. Met een nieuwe vuilnisbak wordt kunstmatige intelligentie ingezet om de voedselverspilling terug […]

Bij het Novotel op Schiphol, Amsterdam is iets bijzonders aan de hand. Daar test een team, een nieuwe prullenbak. Een prullenbak met een camera en een stukje AI. Deze moet minder voedselverspilling opleveren.

Nergens gooien we zoveel voedsel weg als in de horeca. Met een nieuwe vuilnisbak wordt kunstmatige intelligentie ingezet om de voedselverspilling terug te dringen. Het geheim zit erin dat de camera alles fotografeert dat wordt weggegooid. Met behulp van AI, moet de prullenbak voedsel gaan herkennen.

Door exact in kaart te brengen wat, wanneer wordt weggegooid, kan de prullenbak patronen herkennen. Wellicht in combinatie met informatie over het aantal gebruikers van de horeca in het hotel. Hierdoor kan de inkoop veel preciezer inkopen en hoeft minder te worden weggegooid.

Novotel laat weten dat het momenteel al een reductie in verspilling ziet van 5%.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.