Review: Beef en Steak.nl – Ierse Sherwood Runderwangen


Jeroen beoordeelde namens JustForkoks de Ierse Sherwood Runderwangen van Beef & Steak met 4 sterren.

The Good
  • Bijzonderheid op de tafel
  • Bij langzame garing heerlijk zacht

The Bad
  • Geen

Bij langzame garing heerlijk zacht

Beef en Steak.nl – Ierse Sherwood Runderwangen

Beef en Steak is een begrip als het gaat om kwaliteitsvlees, diepgevroren thuisbezorgd voor een mooie prijs. Voor deze Special waren we opzoek naar bijzondere stukken vlees die je niet alledaags op je grill gaart. Low & Slow artikelen met een extraatje.

Dag twee, want ons volgende product van Beef en Steak heeft iets meer tijd nodig. We stoken de BergHOFF Medium al vroeg op, want de Ierse Sherwood Runderwangen van 1100 gram hebben echt wel een uur of vier nodig om flink zacht te worden. Runderwang, dat klinkt… bijzonder, niet? Best wel en dat is het ook. Je kunt het goed vergelijken met de smaak en structuur van draadjesvlees. Ook iets wat lang moet sudderen.  Wangvlees heeft veel smaak van zichzelf. Het vlees is erg stug maar bij langzame garing wordt dit heerlijk zacht. Deze wangen zijn geheel schoon gesneden en klaar voor gebruik. Het beetje vet wat er nog op kan zitten hebben we ook laten zitten voor nog meer smaak. Met veel grof zout en grove stukken peper is het vlees geruid, niet veel geks want Michiel heeft al iets bijzonders bedacht voor de saus.

Weer in de schaal als de BBQ op 100 graden stabiel blijft en met een beetje boter nog even niets toevoegen. Na een uur of twee goed sudderen komt warme appelstroop met peper erbij. De stroperige zoete vloeistof met pepers vult de gehele schaal en we laten de wangen nog twee uur stabiel doorgaren. Door het rookhout wat is toegevoegd wordt de bovenzijde goed gerookt voor een authentieke smaak en de onderzijde vult zich met appelstroop. Om het uur gooien we de stukken vlees eventjes om zodat alle zijdes hetzelfde voor hun kiezen krijgen. Het resultaat is een bijzonder stuk vlees, wat zoals ik al aangaf veel weg heeft van draadjesvlees met een tikje orgaanvlees.

Door een kersenhoutenblokje in water te dompelen en tussen de kolen te plaatsen verkrijg je een fijne rook, die de wangen rookt, en kookt. Na een uurtje of twee heerlijk op 100 graden hebben we de stukken vlees nog even tien minuten stevig gegrild zodat de buitenkant lekker knapperig werd.

Het resultaat was heerlijk, zeker met de zelf gemaakte quiche ernaast!! Benieuwd waar je deze leuke stukken vlees kunt kopen? Kijk eens op Beef & Steak! 

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.