Review: BosGrill 21″Kamado (WIT)


Peter beoordeelde namens JustForkoks de van met 5 sterren.

The Good
 • Aluminuim Topvent
 • Chipfeeder
 • HDPE zijtafels én handvat
 • Zeer compleet
 • Innovatieve aslade
 • OnderhoudsvriendelijkThe Bad
 • Nog niet kunnen vinden

Wanneer men denkt aan het plaatsje Eerbeek, zal je waarschijnlijk een gevoel krijgen van rust, ruimte en natuurschoon. Echter is het juist in Eerbeek waar een heuse Kamado Gigant al jaren aan de weg aan het timmeren is, om zich te onderscheiden door middel van kwaliteit en klantgerichtheid. We hebben het over BosGrill. Wie de website grondig naleest, zal ze vast al eens tegen gekomen zijn. Want ze zijn vaste klant in deelname van debestebbq verkiezingen die we jaarlijks doen. Sjouke en Marian doen er zoveel mogelijk aan om hun Kamado's door te ontwikkelen, en ze zijn nu op een punt gekomen dat er een Kamado staat die op ieder punt uit zal blinken! Of dat werkelijk zo is gaan we uiteraard veelvuldig testen en lees hier wat we er van vinden!

Zoals gezegd ontvangen we de 21 Inch versie van de nieuwste lijn BosGrill Kamado´s. Een bijzonder exemplaar, want dit is de eerste Witte Kamado die in Nederland wordt verkocht! En hij wordt zeer compleet afgeleverd, er zit zelfs een Spit én InkBird bij! Even los van alle extra accessoires zoals gietijzeren roosters en Divider etc, zijn deze extra´s echt super, en kan je ieder denkbare manier van koken op een Kamado zonder problemen aan! Dus er staat een parel witte shiner in de tuin, en we staan te popelen om te laten zien wat we allemaal kunnen uitspoken met al deze speeltjes! Of we er zin in hebben??? PHOAAAH!!!

Unboxing

Ja normaal gesproken beginnen we altijd met het uitpakken en in elkaar zetten van de Kamado. Echter heeft BosGrill de optie om de Kamado óók compleet afgemonteerd af te leveren! Superhandig en dat scheelt een hoop tijd en wanneer de mensen van BosGrill hun eigen Kamado in elkaar gezet hebben kan je er vanuit gaan dat dat op zorgvuldige manier gebeurd is en staat er een kant en klare Kamado ineens bij je in de tuin, klaar om te vullen met houtskool.

Mocht je de Kamado zelf in elkaar willen zetten, heeft BosGrill een uitgebreide instructie video gemaakt om de het proces zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Ideaal!

 

Specificaties

 • Gewicht: 90 kg
 • Materiaal: Keramiek
 • Diameter kookoppervlakte: 46 cm
 • Garantie: 10 jaar
 • Kleur: Wit
 • Dome Breedte: 54 cm
 • VERWARMINGSTIJD: 10-20 min
 • Geschikt voor aantal personen: 6-15 personen
 • Afdekhoes
 • Analoge thermometer
 • Aslade systeem
 • Aspook
 • BBQ verlichting voor op zijplank
 • Bosgrill’s divider 21 inch” incl. 2x 1/2 hitte deflectors
 • Grillverhoger
 • Halve gietijzeren grillplaat + Halve rooster 21 Inch
 • Kamado spit
 • Kolenmand 21 inch Kamado
 • Pizzasteen 34 cm
 • RVS rooster met losse middenrooster
 • Tang t.b.v. gietijzeren rooster

Wat valt op?

Ja wat valt op? Die kleur natuurlijk als eerst! WIT! Persoonlijk vind ik dit heel gaaf én gedurfd van BosGrill. De dome is strak en glad, dus geen gedateerd golfbalreliëf meer! De combinatie van de witte dome met de zwarte accessoires zijn echt heel mooi in balans. De Topvent is van Aluminium en zal dus niet roesten en deze hoef je dan ook niet te seasonen. Hij sluit goed af en is bijzonder aangenaam in gebruik. De bedieningskanten zijn voorzien van een stukje rubber, deze zorgen ervoor dat je je niet brand wanneer je een aanpassing moet maken in temperatuur dmv de topvent. Klein detail, groot gemak in dit geval.

Wat opvalt is ook dat het met de afwerking goed zit. Strakke bouten voor de zijtafels, die niet door kunnen draaien zorgen ervoor dat ze vast zitten en ook vast blijven zitten! Het onderstel is voorzien van mooie dikke  schroeven, wat het geheel nóg meer karakter geeft. Echt een enorme Beuker van een Kamado zo op het eerste gezicht.

Wat nog meer opvalt zijn de accessoires doe allemaal meekomen met de 21″ BosGrill. We kunnen namelijk ook direct aan de slag met een draaispit! Dat wordt kippetje braden natuurlijk. Super handig is dat deze rotisserie zowel op netstroom, als op batterijen draait. Dus is je verlengsnoer te kort, of zijn de batterijen op. Dan heb je nog een extra mogelijkheid om lekker door te draaien. De Inkbird is ook mee geleverd. Deze luchtregelaar gaan we natuurlijk ook goed testen en dit geeft maar eens aan hoe bizar compleet de Kamado geleverd is. De divider is natuurlijk ook van de partij, deze kan voorzien worden van 2 halve RVS roosters, 2 halve deflectors en ook zelfs 2 gietijzeren accessoires. Wat wil een mens nog meer? Ik zou het niet weten wat er nog meer bij zou kunnen 🙂

 

Eerste gebruik

Om een kamado goed te kunnen testen moet je echt goed materiaal hebben. Daarom hebben wij gezocht naar de allerbeste houtskool met een dikke plus. Want vaak word houtskool gekapt van prachtige bossen. Daarom zochten we een merk dat zich bezighield met de duurzaamheid van ons planeetje. Nog steeds komt het overgrote deel van de houtskool uit Afrika en Zuid Amerika waarbij het hout illegaal gekapt wordt en er geen verantwoord bosbeheer plaatsvindt. Dat moet anders. Daarom proberen we in eerste instantie altijd te kiezen voor FSC© 100% gecertificeerde houtbronnen. ECHT Houtskool heeft een focus op duurzaamheid en kwaliteit. En een bijzonder specifiek assortiment. Check deze tof gekleurde zak. Speciaal voor kamado’s!

Ok, nadat we de BosGrill rustig op temperatuur hebben laten komen gaan we een heel simpel maar overheerlijk gerechtje van gemarineerde zalmzijde klaar maken als eerste burn. En dat ging echt serieus goed. Wat een smaak. Een echte aanrader. Beetje knoflook en Ketjap manis en een goed stuk zalm, in dit geval van Beef&Steak en klaar ben je!

We hebben de Kamado intensief gebruikt, en wat opvalt is dat ie erg vlot op temperatuur is en snel stabiel te krijgen is. Dit maakt natuurlijk het hele koken op een Kamado een ontspannen belevenis en als het eten dan óók nog eens super smaakt en de visitie aan het genieten is weet je dat je goed bezig bent 🙂

Inkbird

Nou zitten we vandaag de dag veel op ons Telefoon/Tablet en Laptop. Juist daarom maak ik voor het BBQ-en nooit gebruik van een Thermometer die via een App werkt. Even niet op dat ding staren en los van al het geapp e.d. Mijn simpele Kern Thermometer doet het echt perfect altijd en heeft me nog nooit in de steek gelaten. Dus om nu de Inkbird aan de Kamado te hangen is voor mij tegenstrijdig, echter zou het me wél kunnen helpen wanneer ik een groot stuk vlees Low&Slow wil gaan bereiden wanneer ik tussendoor weg moet.  Dat gaan we dus wel testen!

Want de Inkbird is niet alleen een Kern thermometer die je via een app op je telefoon kunt aflezen en instellen. Maar je kan dus ook de temperatuur van de Kamado aflezen én nu komt het ook vis de App regelen. Door middel van een kleine Fan blaast de Inkbird meer of minder zuurstof naar de hete houtskool waardoor de temperatuur zal veranderen.

Het installeren is in ieder geval een fluitje van een cent. En wanneer je wel eens een Thermometer via de app hebt gezien/getest, is de bediening er van erg vanzelfsprekend. Je heb 4 Probes. 3 voor de kerntemp voor het vlees op de Kamado en 1 voor de temperatuur van de Kamado zelf.

Conclusie

Ja de conclusie is duidelijk. Dit is gewoon dé kamado die je wilt hebben. Ok het is geen kleine uitgave, maar dit is dan ook geen Kamado voor mensen die nog nooit hebben gebarbecued. Dit is top of the line! Qua looks en afwerking, maar ook door de bizar vele accessoires. Je kan op zoveel manieren gebruik maken van de BosGrill 21″. Je haalt eigenlijk gewoon een hobby in huis, want wil je écht alles eruit halen wat erin zit, ben je wel even zoet voorlopig. En dat is geen straf :).

Ook de hele insteek van BosGrill is onderscheidend. Ze nemen écht tijd voor hun klanten en zien ze als gelijkgestemden. De lijntjes zijn dan ook erg kort wanneer en vragen of opmerkingen zijn. Dit wordt als zeer prettig ervaren is aan de reviews te zien. Dus BosGrill is geen Prijsknaller, nee Sjouke en Marian hebben een Merk neer gezet waar Kamado verkopend Nederland écht tegenop zal gaan kijken. En de klant heeft hier alleen maar profijt van natuurlijk, want die koopt een goed product voor een eerlijke prijs met vertrouwen dat het goed is ,en goed komt als er wat gebeurt.

De Kamado is echt van top kwaliteit, is onderhoudsvrij en doet wat het moet doen. Geen bamboe plankjes die weg zullen schimmelen. Of een roestige Topvent dus. Hij doet het perfect met Low&Slow sessies en je kan er super heet pizza’s mee maken. De BosGrill21″ reageert super goed op mijn handelingen en ik heb de Kamado snel stabiel en het vertrouwen dat het zo blijft.

Check deze link voor de laagste prijs

 

 

 

 

 

 

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.