Review: Bourgini Chef’s Dinner Party (gourmet-/grillset voor vier personen)


Jeroen beoordeelde namens JustForkoks de Bourgini Chef's Dinner Party van Bourgini met 4.5 sterren.

The Good
  • Luxere gourmetgevoel
  • Meer werkruimte
  • Meer grillruimte
  • Snel heet

The Bad
  • Geen

Met de Bourgini Chef's Dinner Party haal je behalve gezelligheid ook comfort, werkruimte en luxe in huis.

De Chef’s Dinner Party! Iedereen is een eigen chef, lekker rommelen, uitproberen en gezelligheid ervaren. Bourgini is behalve serious cooking ook een expert op fun cooking. Wij mochten een superleuke gourmetset testen waarbij je bord en grillpan in één voor je neus hebt staan. Lees de review van de Chef’s Dinner Party hier op JFK!

Gourmetten is niets nieuws. Het staat voor gezelligheid, lekker prutsen onder het genot van een drankje. Iedere Pasen, Kerst en Oud-en-Nieuw gaan miljoenen Nederlanders met pannetjes aan de gang. Heerlijk toch! De Chef’s Dinner Party maakt Gourmetten net even wat prettiger, want soms kunnen die kleine vierkante pannetjes wat ergernis opleveren. We klagen niet hoor, maar ze staan niet echt stevig, zijn klein en het is altijd vechten met bewegingsruimte.

Bourgini Chef’s Dinner Party Unboxing

De Bourgini Chef’s Dinner Party komt in een compacte doos en is gebruiksklaar binnen enkele minuten. Geen handleiding nodig, geen assemblage, gewoon uitpakken en op tafel zetten. Top.

Deze slideshow vereist JavaScript.

De set komt met een Basisstation met serveerschaal. In dit station bevinden zich alles stekkers die handig zijn weggerold voor het in en uitpakken. Je hoeft niet bang te zijn dat je een lelijk station op tafel hebt, want de bovenzijde is een bord waar je een veelvoud van gourmet hapjes op plaatst. Dat ziet er super chique uit!

In het basisstation vind je ook een extra kabel voor een uitbreiding. Je kunt namelijk voor een habbekrats deze set uitbreiden naar 5 kookstations. Dat is zeker voor de feestdagen en de gezinnen met drie kinders geen overbodig luxe.

In deze set vinden we dus 4 kook- eet stations. Ieder station heeft een stekker die naar het basisstation wordt geleid. Het basisstation sluit je dus weer aan op je stopcontact.

Daarnaast levert Bourgini een handige opbergtas mee. Die is echt ideaal. Iedereen kent vast het probleem om een gourmetset weer terug in de oude doos te krijgen. Niet te doen. Met deze handige opbergtas heb je alles compact en geordend binnen handbereik. En het telt verdorie een partij makkelijk als je ‘em van zolder moet halen.

Verder nog? Ja, 4 houten spatels. Dat hadden er minimaal wel 8 mogen zijn. Vooral omdat de antiaanbaklaag van de set natuurlijk gevoelig is tegen krassen van vorken en messen. Daarom had ik graag wat meer houten tools willen hebben. Zeker  voor de kinderen, want die kunnen met één spatel bijna geen vleesjes draaien. Maar goed. Dat is detailzeurwerk.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Er zit ook nog een gebruikershandleiding bij. Die heb je eigenlijk niet nodig, alleen maar eventjes om te checken of de set in het begin inderdaad hoort te roken en te walmen. Geen zorgen, dat is altijd bij een bakplaat achtige set op electra. De eerste laag moet er eventjes af. Gewoon een raampje open en de set aandoen, na het roken (2 minuutjes) pas aan tafel gaan zitten met z’n allen.

Bourgini Chef’s Dinner Party

Wat maakt de Bourgini Chef’s Dinner Party dan beter of anders dan gourmetten of bakplaten? Deze set geeft meer ruimte. Meer kookruimte en meer bewegingsruimte. Daarbij staat het ook een stuk chiquer. Een stukje comfort, dus. Bourgini innoveert handig door een prive gourmetset te maken voor ieder persoon aan tafel. Een kookunit bestaat namelijk voor de helft uit een elektrische bakplaat en voor de andere helft uit een keramisch bord.

Alles snoeren zijn mooi weggewerkt door een korte route af te leggen naar het basisstation en de basis weer naar je stopcontact. Helemaal draadloos is het natuurlijk niet en lopen er wel een paar dikke snoeren over je tafel. Daar kunnen we helaas niets aan veranderen. Als je tafel straks toch vol staat met glazen, lekkernijen, sausjes en noem maar op, dan ziet niemand die snoeren meer.

Deze slideshow vereist JavaScript.

De gebruikservaring is feestelijk. Wat een gezelligheid aan tafel en wat een ruimte. Iedereen zijn eigen bakplaat en bord, genoeg ruimte om te grillen en te chillen. De bakplaat wordt lekker snel heet en je bord blijft gewoon koel. Dat is prettig.

Het is prettig dat de Bourgini Chef’s Dinner Party platen zijn voorzien van een anti-aanbaklaag en zijn geschikt voor reiniging in de vaatwasser. Dat maakt het gewoon even sneller schoon te maken. Je hele set kan gewoon de vaatwasser in, want de borden zijn gewoon keramisch borden en de plaatjes haal je er met gemak op en af.

Conclusie

De Bourgini Chef’s Dinner Party maakt gourmetten net even beter. Meer werkruimte, meer grillruimte op je prive bakplaat. Hij wordt snel warm en je bord blijft gewoon koel. De luxere uitstraling doet ook wat voor het oog en dat maakt het geheel een geweldige set. Na afloop hup, alles de vaatwasser in en opbergen in de handige draagtas. Ik ben om.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.