Review: Grill Guru Easy Asia (Gas Wok set)


Jeroen beoordeelde namens JustForkoks de Easy Asia van Grill Guru met 4 sterren.

The Good
  • Prachtig robuust design
  • Stevig geheel
  • Buiten wokken!
  • Meerdere wokstanden
  • Goede pan bij inbegrepen

The Bad
  • Pootjes vast met één schroef
  • Drie aparte vuurringen was effectiever geweest dan een binnenste en een gehalveerde buitenste.

Wokken kunnen we nu buiten! Heerlijk en gemakkelijk met de stoere Easy Asia van Grill Guru.

Wat is nog leuker en beter dan zelf wokken? Juist, buiten wokken! De Easy Asia van GrillGuru is een stoere, gietijzeren gaswok met bijbehorende wokpan. JFK ging er mee aan de slag!

Ikzelf ben groot Wok fan, maar wel een luie. Het liefst gewoon lekker kijken hoe het klaargemaakt wordt of de ingrediënten in een bakje doen en afgeven aan de chef in het wokrestaurant. Ik dacht eerlijk gezegd ook dat het gehele proces heel wat kunde nodig had en vooral een rommeltje in de keuken zou opleveren.

Daarom was ik ook blij verrast dat Grill Guru tevoorschijn kwam met hun nieuwe Easy Asia Wok op gas. Buiten kan ik rommelen, dat doe ik al genoeg met alle BBQ avonturen, dus dat prikkelde mijn interesse. En wat blijkt? Na een keer of drie buiten wokken kan ik eerlijk toegeven dat ik heerlijke gerechten op tafel heb gezet, er enorm van genoten heb en het buiten werken gewoonweg heerlijk is.

Grill Guru

Volgens de Grill Guru heren (HarlemBBQ) produceert Grill Guru top kwaliteit barbecues die zijn ontworpen en gebouwd om alle seizoenen te genieten. Door de uitstekende isolerende eigenschappen van de keramische Guru’s is het goed op temperatuur houden van je kamado een Fluitje van een cent. Naast een lijn hoogwaardige keramische barbecues zijn de heren van Grill Guru ook verantwoordelijk voor een zeer uitgebreide lijn BBQ-accessoires en zelfs pellet grills. Wil je weten wat momenteel hot is in BBQ-land?? Vraag het deze heren!

Grill Guru Easy Asia Unboxing

De Easy Asia van Grill Guru komt in een grote, prachtige versierde doos. Binnenin vinden we een stoere en zware gaswok van gietijzer. De wok brander wordt geleverd met een bamboe wokborstel en een wokpan.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het aansluiten van de apparatuur is een kwestie van minuten. De vier pootjes zet je met een paar schroefjes vast. De gaskoppeling is klik en klaar en ook de wokpan zet je met een paar schroefjes vast. Kinderspel!

Nominale capaciteit 9.0 KW
Gasverbruik 655 g/h voor G30 of 643 g/h voor G31

Grill Guru Easy Asia

Na het aansluiten van de Grill Guru Easy Asia is het genieten geblazen. Aan de wokbrander vind je drie gaskraantjes die je met een gemakkelijke draai uitzet en om deze weer aan te zetten is het indrukken en draaien. Heel gaaf die prachtige kraantjes met een gouden look. Het steekt bijzonder strak af tegen het zware gietijzer. Ieder kraantje opent een weg van gasvlammen. Eén kraantje voor de binnenste vuurring die helpt om echt een hoge temperatuur te bereiken. De twee andere kraantjes vormen ieder een halve cirkel voor de buitenste vuurring.

Deze slideshow vereist JavaScript.

De Easy Asia is heerlijk stevig. De wok brander weegt een kilo of vier en is een stoer object voor op de buitenkeuken. De pootjes van hetzelfde materiaal worden maar met één schroefje, zonder ringetjes, vastgemaakt. Door de precieze plaatsing van de poten is het geheel wel stabiel. Maar ik had graag gezien dat de poten met een extra schroef konden worden vastgezet om het geheel muurvast te maken.

Als ik nu de Easy Asia optil, dan wiebelen de pootjes mee. Plaats je de Easy Asia, dan heb je hier geen last van. Ik vraag mij af of de gedachten hierachter is dat het geheel ook op een onstabiele ondergrond zo recht kan blijven staan. De reden blijven jullie mij nog even verschuldigd, want wij zijn één van de eersten die aan de slag ging met deze gave buitenwok.

De drie kraantjes hoef je niet altijd aan te zetten. Om de ideale woktemreatuur te bereiken is het wel prettig om alles open te zetten. Maar om bijvoorbeeld eerst wat champignons of vlees aan te wokken is het aan te raden om de middelste kraan, voor de binnenste gasring uit te laten. Als je later een pannetje vol hebt, dan zet je alles open en wokken maar!

Deze slideshow vereist JavaScript.

De bijgeleverde wokpan is helemaal prima. Zeer licht, een mooie dunne wand voor snelle en egale verhitting. Het houten handvat maakt het geheel af en ligt goed in de hand. Die pan is echt super. Wel merk ik na een keer of vier wokken dat de handgreep iets wiebelig wordt door het vele omhusselen en omgooien. Daar hebben ze bij Grill Guru iets handigs op verzonnen. De ring waar je de pan aan op kunt hangen is voorzien van een schroefdraad en wanneer je deze even aandraait, dan zit alles weer strak. Klasse pan die er standaard bijgeleverd wordt.

De wokborstel heb ik een paar keer gebruikt. Het ziet er leuk uit, de borstel van bamboe, maar in de praktijk verliest het wat bamboe haren in de eerste wokavonturen en brandt het uiteinde van de bamboe snel in de hete wokpan. Ik gebruik hiervoor liever een lap of sauskwast om snel olie aan te brengen in de pan. Maar het kan ook maar zo dat mijn wokskills nog zo ondermaats zijn en dat de bamboe borstel oefening vergt. Dat mag je zelf gaan ervaren, het is in ieder geval cool dat het er ook maar weer gratis bij zit.

De snelheid waarmee de dunne pan op temperatuur komt is razendsnel. Dat moet ook wel. Wokken is op zeer hoge temperatuur, snel eten bereiden. Dit zelf ervaren is echt een feestje! Als je naar aanleding van deze review geprikkeld wordt om ook aan de wok te gaan met deze Easy Asia, dan heb ik hier een huis-tuin-en-keuken-recept wat gemakkelijk te maken is en heerlijk smaakt. Al wok ik het zelf, natuurlijk.

Geef hem van leer!

Als je wilt Wokken als een baas, dan heb je ook een bazig schort nodig. Check deze eens! Geef hem van Leer, is een Nederlandse lederen schorten leverancier en ontwerper. Wist je dat hun leren schorten in Nederland door een eigen design team ontworpen worden. En wat een unieke toevoeging is aan je schort, is een set bijpassende handschoenen!

Hoe handig én gaaf is dat? Hiermee kan je net even dat grillrooster vastpakken, zonder al het haar van je handen weg fikt! Ga je dus voor een stoer schort? Tuurlijk, surf even naar Geef hem van Leer.

Grill Guru Easy Asia recept

Om de Grill Guru Easy Asia eens goed te testen heb ik een uitgebreid recept bij elkaar gesprokkeld. Omdat smaken verschillen heb ik de aantallen en grammen er niet bij gezet. Vogel dat zelf maar uit. In princiepe kan je alles gewoon bij de plaatselijke super halen en zit alles in één verpakking voor één wokbeurt.  Voor de test heb ik het volgende in huis gehaald:

Noodles
Champignons
Biefstukreepjes
Knoflook Gambas
Garnaaltjes
Wokgroente pakket
Uien
Knoflook
Taugé
Oestersaus

Als voorbereiding verdeelde ik het recept in de een aantal wokfases. Het vlees, gamba’s en de garnalen gingen in één bakje. De wokgroenten, uien en knoflook in een ander eigen bakje. De champignons sneed ik in grote stukken, de kleintjes halveerde ik en de grotere paddenstoelen gingen door drieën.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ondertussen heb ik de noodles uit de verpakking gehaald, heet water opgezet en de noodles alvast gekookt en daarna ook in een eigen bakje gedaan.

Buiten had ik de Easy Asia geïnstalleerd en de buitenste gasringen aangezet.  Alle bakjes heb ik rond de wok geplaatst en ben ik begonnen met een beetje olie voor in de pan. Als de pan goed ingevet was, ben ik met de champignons begonnen. Ik vind het heerlijk als ze een beetje een aangebakken randje hebben en niet te zompig zijn. Daarom begin ik met de champignons.

Na een minuutje wokken is het alweer tijd voor het volgende bakje. Het bakje met vlees, gamba’s en garnalen kan erbij. Omdat de gamba’s al in de knoflook zitten is extra kruiden van het vlees niet echt nodig.

Het nadeel van biefstukreepjes gebruiken is dat het snel gaat. Biefstuk is lekker als het een beetje raw is, dus wok dit geheel maar echt een minuutje. Ook de gamba’s en garnalen die ik kocht zijn ook al voorgekookt en hebben dus alleen een lekker bakkrokantje nodig.

Daarna kan de wokgroente erin. Dit is ook het moment waar ik alle drie de gaskraantjes heb opengezet zodat de middelste vuurring erbij komt. Ik heb de variant gekozen waar veel courgette en wortel in zit. De Provençaalse geloof ik. De wortel heeft een lekker bite en courgette is altijd goed. Bij de wokgroente heb ik ook de ui en wat knoflook toegevoegd.

Dan komt het echte wokken in mij naar boven. Oefenen met de wokpan om door middel van de bekende opwaartse trekjes aan de pan, het geheel om te husselen. Dat gaat met de Grill Guru wokpan erg goed, al verlies ik de eerste keren wel wat inhoud op de grond. Gelukkig heb ik een hondje dat al het bewijsmateriaal van mijn falen als een soort stofzuiger verwijderd van de crime scene.

Na een minuutje of twee omgooien kieper ik de tauge erbij. Taugé is lekker als het goed knapperig is. Daarom deze oosterse groente aan het einde. En zo gauw als de Tauge erbij zit, je het geheel een keer omgegooid hebt, kan de bak met noodles erbij.

Het geheel is nu redelijk zwaar, maar omdat de pan zo licht is maakt het niet veel uit. Als de noodles erbij zijn mag je eigenlijk direct de oestersaus toevoegen. De saus maakt de noedels namelijk wat gemakkelijker om te husselen, minder plakkerig en zo kan de saus overal nog even lekker intrekken.

Wat ook een lekkere tip is, is als saus Ketjap met honing gebruiken. Dat maakt het geheel ook super. Maar deze keer gebruiken we oestersaus. Kan je de saus niet? Het heeft helemaal niets vissigs, of oesterachtig, maar juist heerlijk zoet met een licht pittige nasmaak.

Als de saus erbij zit mag je het geheel nog een minuutje omscheppen en dan is het alweer klaar. Het resultaat is echt een heerlijk wokgerecht wat niet te onderscheiden is van een degelijk wokrestaurant.

Easy Asia Conclusie

De Easy Asia van Grill Guru maakte van mij een echte wokker. Het stoere gietijzeren model met de gave goudkleurige gaskraantjes ziet er superstrak uit. De bijgeleverde wokpan is van superkwaliteit en dat bamboe roerding, dat ziet er leuk uit maar echt praktisch was het niet.

Wat wel super werkt is het gemakkelijke aansluiten en de snelheid waarmee je iets verrukkelijks op tafel zet. En buiten werken! Ja dat is toch geweldig. Ik kan mij maar zo indenken dat de Easy Asia straks op iedere buitenkeuken staat. Want behalve wokken kan je er natuurlijk alles op koken.

De luxe van het doseren van gas met de drie ringen werkt super. Wat wellicht nog handig geweest zou zijn is de drie gaskraantjes te koppelen aan drie onafhankelijke ringen. Nu hebben we een gaskraan voor de binnenste ring. En de twee andere kraantjes voor ieder een helft van de buitenste ring. Zou je beter willen doseren qua temperatuur dan zouden die twee kraantjes ook beiden een eigen ring mogen hebben.

De Easy Asia is nu verkrijgbaar via de fysieke winkel van HarlemBBQ of via de website van GrillGuru voor € 159.95

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.