Review: Bourgini Kitchen Chef Plus 5.5L Zwart


Peter beoordeelde namens JustForkoks de Keukenmachine van Bourgini met 4.5 sterren.

The Good
 • Grote mengkom (5.5L)
 • Scherp geprijst
 • 1400 W vermogen
 • Staat erg stevig
 • Design
 • Zeer compleet geleverdThe Bad
 • Nog niet gevonden

Keukenmachines, je ziet ze in elk kook of bakprogramma wel ergens shinen. Want dit apparaat is niet meer weg te denken in de keuken. Kortom, je moet er gewoon één hebben. Maar welke? De keuze is enorm, en het prijsverschil eveneens! Wij maken het makkelijker voor je om te kiezen, om de scherp geprijsde Bourgini Kitchen Chéf Plus grondig aan de tand te voelen.

Bourgini

Wat je niet verwacht is dat Bourgini echt familiebedrijf is. In 2014 opgericht, maar heeft meer dan 35 jaar ervaring in deze branche. De producten kenmerken zich door kwaliteit en innovatie te combineren met een scherpe aankoopprijs. En dat valt goed bij de consument! Die wil namelijk een lekkere maaltijd op tafel kunnen zetten, met een product dat als een sieraad is voor de keuken. Een serieuze poging om dit te bewerkstelligen wordt gedaan met de Kitchen Chéf Pro Black.

Unboxing

De Kitchen chéf plus komt goed verpakt en dus ook heelhuids aan, en vol verwachting klopt mijn hart. Want ik ben zeer benieuwd naar deze machine. Collega Jeroen heeft de Steel Kitchen Chéf pro getest, en hij was er Lyrisch over. Hoewel die keukenmachine uit het topsegment is (starcollection), verwacht ik niet dit apparaat gaat teleurstellen. En die gedachte wordt direct bevestigt bij het uitpakken van de doos.

Want ondanks de matte uitvoering staat er een schitterende keukenmachine te shinen op het aanrecht. Wat direct erg opvalt is de blauwe verlichting bij de bedieningsknop. Cool! De Keukenmachine wordt zeer compleet geleverd met drie opzetstukken. Een roestvrijstalen mixer (garde), een gietaluminium deeghaak en een gietaluminium menghaak. Met deze keukenmachine is dus het mogelijk te kloppen, kneden, mengen! En gemengd kan er worden zeg! Met een enorme mengkom van maar liefst 5.5 Liter! Eerste indruk is erg goed zeg maar gerust!

Specificaties

 • Bodem met antislip
 • Kleur: zwart
 • Materiaal behuizing: Kunststof
 • Type bedieningsknoppen: Draaisysteem
 • Met maatverdeling: Ja
 • Materiaal kom: RVS

Afmetingen

 • Product hoogte33,6 cm
 • Product lengte23,8 cm
 • Product breedte38,9 cm
 • Product gewicht5000 gram
 • Inhoud5,5 liter
 • Snoerlengte1 meter

Bakkers klaar? Mixen maar!

Jawel, het moment is daar! Altijd leuk om een nieuwe machine voor de eerste keer aan te zetten. En dat gaan we dan maar gelijk goed doen. Met het kneden van een brood deeg, wordt gelijk het zwaarste deeg ingezet om de Kitchen Chéf flink op de proef te stellen. Let’s Go!

Het bevestigen van de kneedhaak gaat erg gemakkelijk, en dan is het enkel een kwestie van de broodmix in de grote schaal samen brengen met het water. Natuurlijk zetten we de keukenmachine niet op een hoge stand, maar laten we het mengsel rustig tot een mooi bol draaien. Moeiteloos slaat de deeghaak door het deeg heen en wordt de test moeiteloos doorstaan. Top!

Hierna wordt het tijd om pannenkoeken te maken! We vervangen de kneedhaak voor de garde. Na de belangrijke brood test is het niet spannend of de pannenkoekenmix wel of niet goed gemengd zal gaan worden. Echter ben ik wél degelijk benieuwd naar hoe de garde langs de mengkom draait en of deze niet veel overtollig mengsel onberoerd laat.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Handig om het meegeleverde spatkap hierbij in te zetten. Deze mix wordt toch op hoge snelheid geklopt en voorkomen is altijd beter dan genezen. Handig dat je tijdens het mixen ook met de spatkap nog ingrediënten kan toevoegen door een opening. In dit geval perfect om de 2e dosering melk draaiend toe te voegen aan de mix.

We draaien de machine op hoge snelheid en ben onder de indruk hier van. Echt een waanzinnige hoge snelheid waarmee de mixer kan draaien. Ook het resultaat mag er zijn. Er blijft weinig mengsel onaangeroerd in de mengkom en ook deze test wordt met een ruime voldoende behaald. Ook Pizzadeeg, slagroom en heel veel banketbakkersroom hebben we gemaakt ik heb gewoon geen op of aanmerkingen kunnen vinden tot op heden!

Conclusie

De Bourgini Kitchen Chéf plus heeft mij in zeer positieve zin verrast. Het combineert een mooi design met een uiterst robuust binnenwerk. Een heus werkpaard wat wanneer het niet gebruikt wordt, een aanwinst is voor in de keuken. Het matzwarte design met de blauwe verlichting bij de draaiknop is een gewaagde, niet voor de handliggende keuze geweest, maar ik vind die keuze erg goed.

In het gebruik vind ik de Machine erg prettig. De handleiding heb ik niet nodig gehad, want alles is heel duidelijk en logisch aangegeven. Het voelt allemaal lekker degelijk aan, en ben er dan ook van overtuigd dat de Kitchen Chéf Plus voor jaren bakplezier gaat zorgen.

 

 

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.