Review: Charcoal Companion Flame-Friendly Keramic Seafood Rack

De Charcoal Companion heeft als slogan: als wij het niet hebben, dan had jij het niet nodig. Toch komen ze met het Keramische Seafood Rack voor op de barbecue! Is dit handig? Wij testen dat voor u! De Charcoal Companion is onze nieuwste vriend. Zij hebben en lijn producten ontwikkeld van superieure barbecue gereedschappen, manden, […]

De Charcoal Companion heeft als slogan: als wij het niet hebben, dan had jij het niet nodig. Toch komen ze met het Keramische Seafood Rack voor op de barbecue! Is dit handig? Wij testen dat voor u!

De Charcoal Companion is onze nieuwste vriend. Zij hebben en lijn producten ontwikkeld van superieure barbecue gereedschappen, manden, roosters, thermometers, en accessoires. Alles is ontworpen om te genieten van iedere bbq mogelijkheid, of zelfs binnen in jouw keuken. Kookpunt heeft ons voorzien van de Charcoal Companion Flame-Friendly Zeevruchtenhouder CC3808, keramiek.

 

De Flame-Friendly serie van de Charcoal Companion  zijn grillartikelen met een paar plussen. De voordelen van het koken met hoge hitte zonder het gewicht of het onderhoud van gietijzer! De Flame-Friendly-serie grillartikelen voeren een hoge, gelijkmatig verdeelde warmte om je eten te koken maar zijn licht en gemakkelijk te reinigen. De serie is milieuvriendelijk, brandbestendig en thermisch schokbestendig tot 320 graden.  Ze zijn een perfecte keuze voor zowel de oven als de grill. De aantrekkelijke, non-stick geglazuurde afwerking is ook krasbestendig, dus elk item ziet er goed uit, ook na veelvuldig gebruik. De kermamische serie wordt overigens niet aanbevolen voor een brander.

Dit is de Charcoal Companion Flame-Friendly zeevruchtenhouder waarmee je gemakkelijk schaal en schelpdieren kunt braden op de barbecue (of in de oven).  De zeevruchtenschaal is gemaakt van keramiek wat tegen hoge temperaturen bestand is waardoor het op direct vuur geplaatst kan worden. Door de handige vormpjes zou je deze ‘bakplaat’ook prima kunnen gebruiken voor allerlei andere kleinere gerechten zoals een tappas variatie of eitjes, mini-pannekoekjes, etc, etc.  Hier vind je een opsomming van de kenmerken van de Charcoal Companion Flame-Friendly Zeevruchtenhouder CC3808, keramiek:

  • Afmetingen: 34,5 (l) x 22,6 (b) x 2 (h) cm
  • Materiaal: Keramiek
  • Vaatwasserbestendig: Nee
  • Vorm: Rechthoekig
  • EAN code: 0050016738084
  • Merk: Charcoal Companion
  • Serie: Flame-Friendly
  • Capaciteit: 12 stuks
  • Type: CC3808

Op het eerste oog lijkt dit product misschien niet nodig. Dit omdat je tot nu toe al je zeevruchten rechtstreeks op de grill wierp. Toch is het niet helemaal onzinnig. Sterker nog, je zal nooit meer je zeevruchten verliezen in het vuur doordat ze niet mooi op je rooster liggen. Daarnaast zorgt deze keramische bakplaat voor een evenredige, natuurlijk verwarming. Daarbij is het speciaal ontworpen voor de zeevruchten om deze te grillen en te bakken in hun eigen bakvormpje. Dat zorgt dat het eigen vocht dat vrijkomt, niet op de kolen zal sissen, maar blijft in de vorm voor een natuurlijke, niet uitgedroogde smaak.

Wat ook kan, is deze grillplaat gebruiken voor poffertjes! Past allemaal prima en met een likje boter kun je leuke poffers maken. Verder kun je natuurlijk alle kleinere hapjes klaarmaken op deze mooie keramische plaat.

Conclusie

De keramische Zeevruchtenhouder van Charcoal Companion Flame-Friendly is de ideale oplossing wanneer je het moois, diep uit de zee op je bbq wenst. Waar schelpen ruzie maken om netjes te blijven liggen op je rooster, is deze bakplaat van keramiek de ideale oplossing.

De Seasfood rack van Charcoal Companion is o.a. beschikbaar bij Kookpunt.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.