Dit zijn de Beste BBQ´s van 2024!!!

Ieder jaar testen we de mooiste, leukste en bbq's van Nederland. De één nog groter en duurder dan de andere! Gaaf om te zien dat grote én ook nieuwe merken de stap "durven" te zetten om hún product het vuur aan de schenen te leggen. Sommige fabrikanten blijven ontwikkelen en innoveren om hun product ieder jaar te verbeteren, terwijl sommige fabrikanten geloven in de eenvoud en de prijs-kwaliteit. Dit maakt dat wij niet altijd iedere categorie, jaarlijks winnaars kunnen uitroepen. Sommige winnaars van vorige jaren blijven gewoon goed en soms zelfs beter. Daarom noemen wij de beste BBQ’s van vorig jaar wel in de categorieën, want eerlijk is eerlijk. Zij ontvangen niet opnieuw een award. Hebben we dit jaar dan geen beste BBQ’s? Natuurlijk wel! Wij hebben dit jaar een aantal prachtige, bijzondere, innovatieve en gewoon goede BBQ’s kunnen uitroepen tot winnaars.”  Team DeBesteBBQ.nl

We willen onze sponsors BEEF&STEAK en Ècht Houtskool bedanken die ons voorzien hebben van hun beste producten.

Kanttekening: Dat we winnaars uitroepen, dat betekent niet dat er verliezers zijn. Sterker nog, het was kantje boord. De BBQ’s scoorden vrijwel allemaal enorm hoog. Als je de reviews terugleest op JFK dan zie je dat we dit jaar geen verliezers hebben. Reviews scoorden gemiddeld 8/10 en dat is enorm hoog. Voor de fabrikanten betekent dit dat als je geen winnaar bent, je wel een bijzondere award hebt ‘gewonnen’ om te delen. Deze award vindt iedere deelnemer terug in de review zelf. Deel deze review, deze award en wees vooral trots op je merk en je BBQ!

Beste Kamado tot 1000,-

Bozo 22″ Kamado

Uit de review: Het design is echt heel mooi, ok dat is persoonlijk, maar de Kamado klopt gewoon. De aluminium topvent is super en zal dus niet roesten, sluit goed af en voorkomt water in de Kamado. De Thermometer is duidelijk, geen gedoe met verschillende eenheden, maar gewoon 1 soort aanduiding. De klem om de deksel dicht te houden is ook een pluspunt, nu sluit de deksel niet enkel op zijn eigen gewicht, maar heeft nét wat extra druk om valse lucht trekken te voorkomen. Deze punten met daarbij de hele look en feel van de Kamado heeft mij zeer aangenaam verrast en moet zeggen dat hij zo in het hogere segment mee zou kunnen doen.

Lees de hele review Hier

Beste Kamado vanaf 1000,-

BosGrill 21″

Uit de review: De Kamado is echt van top kwaliteit, is onderhoudsvrij en doet wat het moet doen. Geen bamboe plankjes die weg zullen schimmelen. Of een roestige Topvent dus. Hij doet het perfect met Low&Slow sessies en je kan er super heet pizza’s mee maken. De BosGrill21″ reageert super goed op mijn handelingen en ik heb de Kamado snel stabiel en het vertrouwen dat het zo blijft.

 

Lees de hele review HIER

Beste Buitenkeuken (gas)

Patton patio chef 3+

 Uit de review: De Patton Patio Chef 3+ is een niet al te grote en niet al te dure buitenkeuken. Het plaatmateriaal is relatief dun, maar het ziet er allemaal netjes uit. Ga je niet te ruig met deze barbecue om, zal hij jaren meegaan. Het gietijzeren grillrooster is beter uitgedacht dan dat van de laatste Weber die ik heb getest. Maar de ruimte eronder is eigenlijk te beperkt om echt lekker te werken met bijvoorbeeld een wokpan. We hopen dat Patton hier in de volgende generatie een aanpassing in maakt.

Lees de hele review HIER

Beste Elektrische BBQ

Severin Sevo

 

Uit de review: Voor Severin om als merk ineens de BBQ-wereld in te springen is een moedige stap. En voor een elektrische BBQ doet de Severin SEVO echt heel veel, heel goed. Qua roosters en app valt nog veel winst te behalen voor het merk, maar dat zijn zaken (roosters / app) die achteraf prima op te lossen zijn voor de SEVO… als Severin die stappen zet tenminste. Want in de basis is de Severin SEVO een elektrische BBQ die alles in zich heeft om een kampioen in het segment te worden.

Lees de hele review HIER

Beste Portable “BBQ”

COBB Premier Air

Uit de review: De wijzigingen aan de Cobb Premier Air zijn niet heel heftig. Je krijgt vooral een handigere deksel waardoor je met rook en temperatuur kunt spelen. Het is allemaal niet heel essentieel, maar wel een stuk leuker ten opzichte van de klassieke Cobb. Kijken we naar de prijs, is de Cobb echt heel leuk om te hebben. Zeker voor outdoor fans die gewoon graag een BBQ met zich meenemen.

Lees de hele review HIER

Beste Houtskool BBQ

Patton Charcoal Chéf

Uit de review: Wat een fijn product. Erg veelzijdig vooral! Best grappig, want dat had ik dus in eerste instantie helemaal niet gedacht. We gingen er vanuit dat het een kwestie zou zijn van, kolen erin en gáán, maar er is zoveel meer dan dat. De lucht toevoer is met 4 regelaars naar wens in te stellen, de kolenplaat is in hoogte verstelbaar. Door deze opties kan je het gewoon niet fout doen. Wellecht dat de eerste keer wennen is, maar dat is met iedere bbq zo. Ik test geregeld Kamado’s, daar is luchttoevoer essentieel om de juiste temperatuur te bereiken, én vooral te behouden. Voor de Charcoal Chef is dit natuurlijk wel even wat anders, want voor een low&slow actie moet je toch écht een kamado hebben. Ondanks dát is de Charcoal chef wel snel op temperatuur en goed te regelen. Tevens sluit de deksel goed af en wanneer alle luchtroosters gesloten zijn brand je niet al je kolen weg. Super dus.

Lees de hele review hier

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.