Review: Urban Chef Large Deluxe Kamado (intratuin)


Peter beoordeelde namens JustForkoks de van met 4.5 sterren.

The Good
 • Fiberglas Gasket
 • Reageert erg goed
 • Standaart al erg compleet
 • Gemakkelijk in elkaar te zetten
 • Kleur is gaaf

The Bad
 • Bamboe tafels
 • "Golfbal" reliëf is wat verouderd

Intratuin, dé winkel voor het goede buitenleven. Wie komt er vandaag de dag niet? Voor ieder wat wils, en zo óók voor de buitenkoker! Wanneer je in één van de filialen loopt valt het enorme aanbod van bbq's en accessoires direct op. Aan iedere "soort" barbecuer wordt gedacht, gas, elektrisch en houtskool bbq's staan te pronken in de winkel. Als je zo'n grote speler bent in BBQ land, dan doe je dus ook mee aan DeBesteBBQ2024 natuurlijk! Daarom stuurt Intratuin hun paradepaard in voor de test der testen. Lezen jullie mee?

Unboxing

De Kamado zit in een stevige kartonnen doos, strak afgebonden op een wegwerp pallet. Hierdoor komt het geheel in prima staat aan en is de kans op beschadigen tijdens vervoer zeer klein. Op de doos is goed af te lezen om welke BBQ het gaat en daarom kunnen we dus ook niet wachten om hem direct uit te pakken en in elkaar te zetten. Let’s Go!!

Het onderstel zit netjes apart verpakt, en de Kamado zelf is extra ingeseald. Prima voor elkaar dus. Wat een unit! Snel in elkaar zetten dus!

Assemblage

Normaal gesproken zet ik zelf ieder onderstel in elkaar, maar omdat dat inmiddels zonder handleiding lukt, is er niet écht sprake van een gebruikers ervaring. Vandaar dat ik mijn buurman heb uitgenodigd om voor het eerst een kamado in elkaar te zetten, om te bekijken of dit voor iedereen een beetje te doen is.

Even voor jullie beeldvorming, mijn buurman is iemand die van 2 nieuwe kasten 1 oude kan maken. Maar tot mijn verbazing staat er binnen 20 minuten een volledig onderstel! Nou dat is voor iedereen dus prima te doen dus! De Kamado in het onderstel tillen is alleen niet te doen, dus dat doen we met zijn tweeën. Wel even de vuurschaal eruit halen, dat scheelt behoorlijk wat gewicht! 😉

Wanneer de kamado gesetteld is, is het enkel een kwestie van de zijtafels monteren, top vent erop en Voila! Daar staat werkelijk een beuker van Kamado zeg!

Wat valt op?

Nou wat als eerste op valt kon ik al niet voor me houden. Er staat een bak van een kamado voor ons! De Mat zwarte kleur is een schot in de roos en geeft ‘m een stoer karakter. Het zojuist in elkaar gezette onderstel is stevig en past goed bij de Kamado. Verder valt op dat de Kamado maar liefst 4 x geveerd is om de deksel zo gemakkelijk mogelijk te openen.

Grote dikke bouten houden het handvat en de zijtafels vast. Deze zijn écht beduidend groter dan we normaal gesproken zien. Ook de wielen zijn groot en geven de kamado zijn stoere robuuste karakter mee. Wat ook opvalt het golfbalreliëf, naar mijn bescheiden mening is dat wat veroudert, maar Intratuin is al bezig met een gladde variant, dus die weg is al ingeslagen. Goed bezig dus! De afwerking van de luchtschuiven is opvallend netjes, en deze zijn erg vloeiend in hun bediening.

Specificaties

 • Merk: Intratuin
 • Serie: Urban Chef
 • Kleur: Mat zwart
 • Afmetingen:  124 x 77 x 13
 • Hoogte: 133
 • Diameter:  59
 • Gewicht: 115
 • Garantie: 2 jaar
 • Materiaal: Keramiek
 • Kookoppervlakte: 59 cm
 • Met deksel thermometer
 • Met as-opvanger
 • Met regelbare luchttoevoer
 • Inclusief hoes
 • Aantal personen: 12

Eerste gebruik

Om iedere Kamado goed te testen heb je goede Houtskool nodig. Zoals bekend maken wij alleen gebruik van Houtskool van Écht. Door de jaren heen merken we dat de kwaliteit erg goed en stabiel is. Mooie grote stukken houtskool zijn in iedere zak weer te vinden, wat er voor zorgt dat er alles uit de te test én Kamado gehaald wordt.

Voor deze test hebben we gekozen voor de Profesional van Écht. Stel je hoge eisen aan je houtskool, wil je geen vervuiling van je product, minder rook en een lange brandduur op een constante hoge temperatuur? Probeer dan deze houtskool eens!

Goed! We vullen de kolenmand tot aan de rand en steken de houtskool aan door middel van 2 wokkels. Binnen een kwartier is de temperatuur al ruim 175 graden. Erg rap op temperatuur. Ondertussen maken we de kip gereed voor een Beercan Chicken actie en marineren we de zalm van Beef & Steak. Ja je leest het goed! Zalm bij de online slager! Echt check die foto’s zo meteen maar eens. Die zalm is super!

De Kamado is erg gemakkelijk op de gewenste temperatuur te krijgen én te houden. Vooral dit laatste is heel fijn en geeft snel vertrouwen en zorgt er voor dat je wanneer je aan het grillen bent, niet continu bij de Kamado hoeft te staan om de temperatuur in de gaten te houden, maar ook lekker met je gasten kunt praten, of mee kan eten met het al gegrilde vlees, groente of vis. Lekker ontspannen grillen dus!

Conclusie

Ja dan zijn we alweer bij de conclusie aan gekomen. We zijn blij verrast door de Urban Chef Large Deluxe! Het is een hele mond vol, maar de naam doet de Kamado wél zijn eer aan. Het is een Kamado waarmee je écht kan pronken. Het is een grote kamado, die verrassend goed reageert op mijn handelingen. Ook is er oog voor detail geweest. De grote bouten aan de buitenkant en de 4 dikke veren laten zien dat dit al een door ontwikkelde Kamado is. De Bamboe plankjes zijn onderhoudsgevoelig en moeten en bij vochtig en koud weer écht afgehaald worden om schimmel te voorkomen. Verder is de Kamado erg compleet geleverd met zijn aslade, divider en 2 halve hitte schilden kan je gelijk op verschillende manieren Barbecueën. Direct, indirect en met verschillende warmte zones. Hij is erg gemakkelijk in elkaar te zetten en super fijn in gebruik. Conclusie….. Top kamado

 

 

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.