Review: Patton 21″ Kamado Premium Black


Peter beoordeelde namens JustForkoks de van met 4 sterren.

The Good
 • Incl Bluetooth Thermometer
 • Groot grill opppervlak
 • Lampjes in handvat
 • Goede deflector
 • Grote thermometer op deksel
 • Reageert opvallend snel qua Temp

The Bad
 • Bamboe plankjes
 • Geen fiberglas gasket

Yes! Patton heeft ook zijn "Beste paard van stal gehaald" om door ons te laten testen! Het gaat om de 21"Premium Black uitvoering. Een hele mond vol, en zo op het eerste gezicht een parel van een Kamado. Maar is hij nét zo goed als dat ie eruit ziet? We hebben hem uitvoerig getest. Van knetter heet tot Low&Slow en dit is wat we er van vinden dames en heren. Lezen jullie mee?

Unboxing

We krijgen maar niet één, maar 2 puntgave dozen binnen. De vriendelijke Chauffeur was perfect op tijd en de gehele levering was goed te volgen. Mooi, dus onbeschadigde dozen, daar houden we van. Snél uitpakken en kijken hoe het verpakt, en wat er allemaal mee geleverd is

Al snel wordt de Kamado zichtbaar! Patton heeft er voor gekozen, om de Kamado los van alle accessoires te verpakken. Dit verkleint de kans op beschadigen tijdens transport. Slim gedaan als je het aan mij vraagt.

Alle onderdelen zijn degelijk ingepakt. Tijd om ze overzichtelijk neer te leggen, handleiding d’r bij en let’s GO!

Assemblage

Bbq’ er klaar? In elkaar zetten dan maar! Ok meestal is het een kwestie van het onderstel in elkaar zetten, kamado erin tillen, plankjes er aan en klaar is Pierre. Maar nu hebben we te maken met lampjes en bluetooth thermometers e.d, dus doen we het iets rustiger aan.

Het standaard zit erg voor de hand liggend in elkaar en is easy assembly 🙂

Mooi om te zien dat er voor de Bluetooth thermometer een uitsparing in één van de tafeltjes is gemaakt. Strak ontworpen en ideale geplaatst. De verdere assemblage spreekt toch wel voorzich. Ondanks dat er een duidelijke handleiding bij geleverd is, heb ik deze enkel nodig gehad bij het plaatsten van de lampjes. en achteraf was dit ook erg gemakkelijk. Concluderend: Makkelijk in elkaar te zetten dus! 🙂

Wat valt op?

Ja, wat opvalt is dat er écht een shiner van een Kamado in de tuin staat. Wat een unit! We kunnen dan ook niet wachten om gelijk te beginnen, maar we lopen ‘m toch even met jullie door. Want ondanks dat de Kamado het wat oude/vertrouwde golfbal reliëf heeft, is de 21″ van Patton alles behalve gedateerd. Want zoals eerder vermeld hebben we te maken met een standaard mee geleverde bluetooth thermometer met maar liefst 6!!! probes.

Verder is het handvat voorzien van 2 slim geplaatste lampjes die je onafhankelijk van elkaar aan en uit kunt zetten. Voor de late grill sessies is dit echt een super fijne optie, die we nog niet veel vaker zijn tegen gekomen. Gek genoeg zien we geen glas fiber vilt. Het “gewone” vilt zal iets sneller aan vervanging toe zijn. Erg prettig is de grote thermometer op de deksel van de kamado. Mocht je geen gebruik maken van de digitale thermometer, is deze op de deksel super goed af te lezen en kan de leesbril binnen blijven. Fijne optie is ook de demper om de deksel niet te hard neer te laten komen.

Specificaties

 •   Diameter grilloppervlak 47 cm.
  • Kleur: Zwart geëmailleerd.
  • Hoogwaardig geglazuurd industrieel (cordoriet) Keramiek
  • luxe XL thermometer
  • Incl. geïntegreerde LED verlichting (incl. batterijen)
  • Garantie: 20 jaar
  • Standaard geleverd incl. Patton Bluetooth VI Smart thermometer incl. 6 RVS probes.
 • Technische informatie:
  • Bluetooth Smart (4.0)
  • Bereik tot ca. 10 mtr
  • Incl. 6 st. demontabele 1.10 mtr. kabel incl. 10 cm. en 6 st. RVS sonde
  • Temperatuur bereik: -30 tot +300 Graden Celsius
  • Touchscreen LED full colour display incl. backlight.

Eerste gebruik

Yes!! Eindelijk kunnen we beginnen. We hebben er zin in! We beginnen uiteraard met het vullen van de Kamado met Houtskool van Écht. Zo kunnen komt iedere bbq volledig tot zijn recht en door de lange samenwerking weten we wat we van het houtskool kunnen verwachten.

We laten de temperatuur rustig oplopen, tot ongeveer 200 graden Celsius, om vervolgens de deflector te plaatsen. En dan is het tijd voor de Good old Nacho’s. Altijd lekker en een fijne graadmeter om de deflector te testen. Want aangebrande nacho’s die vast zitten aan de bodem willen we natuurlijk niet, en dit gebeurde ook niet dus met die deflector zit het wel goed.

De Kamado reageert snel op handelingen valt mij op. Beetje meer lucht geven en de temperatuur loopt zichtbaar op, en andersom ook. Hier kan je dus echt de temperatuur goed mee naar de hand zetten en hij blijft opmerkelijk stabiel.

 

Conclusie

Ja dat Patton al zo’n lange tijd mee loopt in de wereld van het culinaire buitenleven is terug te zien in hun producten. zo óók in deze Kamado. De 21″ Premium Black is een beest van een Kamado, die van alle gemakken voorzien is. Opmerkelijk is wél dat ondanks de innovatieve opties zoals de lampjes en bluetooth thermometer er niet gekozen is voor glasfiber gasket.

Verder vind ik de Kamado erg goed reageren op meer/minder lucht geven en hij blijft super stabiel. Ook wanneer alle luchttoevoer dicht gezet werd gingen de kolen snel uit, wat aangeeft dat hij erg goed sluit en niet lek is. De kleur is prachtig en de combinatie met de chrome accenten is natuurlijk top! Ja er staat een beuker van een bbq die het ook nog eens erg goed doet!

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.