Review: Cookut Creazy (slagroomklopper)

Verse slagroom kloppen in minder dan een minuut. Zonder een mixer, zonder zweet, zonder spatten. Dat is het idee achter de Cookut Creazy, een pot met ballen. En ja, het blijkt te werken. Unboxing In de verpakking van de Cookut Creazy vinden we de glazen pot met deksel en daarin documentatie en drie siliconen balletjes. […]

Verse slagroom kloppen in minder dan een minuut. Zonder een mixer, zonder zweet, zonder spatten. Dat is het idee achter de Cookut Creazy, een pot met ballen. En ja, het blijkt te werken.

Unboxing

In de verpakking van de Cookut Creazy vinden we de glazen pot met deksel en daarin documentatie en drie siliconen balletjes.

Naamgeving

De naam van de Cookut Creazy lijkt echt helemaal nergens op te slaan. Dat je voor een product als dit een beetje Creazy moet zijn, zien we aan de verpakking. Gewoon lekker gek, lekker anders en toch informatief.

Design

Qua design is de glazen pot niet zomaar een pot. Er is goed over nagedacht. Zo zitten er inhammen in die grip geven, maar ook zorgen dat de slagroom bij een rondgaande beweging al de lucht in wordt geslagen. Slim! Ook de deksel is lekker groot. Zodat je er goed met een lepel (of hand) in kan.

Het echte geheim zit hem in de drie mee geleverde balletjes. Deze bevatten verschillende hoeken en zijn lekker zwaar. Dat ze van siliconen zijn zorgt ervoor dat ze op hoge snelheid kunnen stuiteren in de pot. Qua hoeveelheid zitten de drie balletjes elkaar ook niet in de weg. Je wilt ze immers de vrijheid geven om te kunnen stuiteren.

Gebruik

Als je bovenstaande video al hebt gezien dan weet je, het is handig om de handleiding te lezen. De slagroom mag bij het kloppen niet vers uit de koelkast komen. Laat het eerst op kamertemperatuur komen. Hoe warmer, hoe sneller je deze hebt geklopt. En de slagroom moet vers zijn. In mijn video zie je dat ik de eerste keer met te oude slagroom werk (bedankt vakkenvuller van de Aldi in Haalderen) en de tweede keer met te koude slagroom werk. De derde keer is deze opgewarmd en klopt het prima.

Kun je met de Cookut Creazy ook eiwitten kloppen? We hebben het geprobeerd, maar het is niet gelukt. Er ontstaat wel wat schuim, maar het is niets om trots op te zijn. Jammer.

Kun je creatief worden met de Creazy?

Gebruik je een sifon voor slagroom, dan ga je niet gek doen. Dat geeft veel te veel gerotzooi. Met de Cookut is het juist wel leuk om rare creaties te maken. Bijvoorbeeld groene slagroom door een theelepel tarwegras mee te kloppen, of een ander sterk kleurend ingrediënt. En wat denk je van smaakstoffen? Er valt veel te doen.

Waarschuwing

Het staat in de handleiding, maar ik benadruk het zelf ook graag even. Haal de balletjes uit de slagroom voor je deze gaat gebruiken. Qua vorm passen ze gemakkelijk in de mond en bij een volwassen persoon in de keel. Haal ze er dus uit als je klaar bent met kloppen.

Schoonmaken

Natuurlijk wordt de binnenkant van de Cookut Creazy heel vet. De deksel en balletjes maak ik met een beetje zeepsop met de hand schoon. Dit is gemakkelijk te doen. De deksel zal niet veel ritjes in de vaatwasser overleven. De glazen pot knal ik wel gewoon in de vaatwasser. Gaat prima.

Conclusie Cookut Creazy

Het is ongelooflijk dat dit niet eerder is bedacht. De Cookut Creazy is briljant in zijn eenvoud. Gemakkelijk in gebruik, gemakkelijk schoon te maken. Bovendien stimuleert het mij om creatief om te gaan met het concept slagroom. Cool!

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.