Review: Cosy & Trendy Black Yoru Servies (voor bijzondere gelegenheden)


Jeroen beoordeelde namens JustForkoks de Cosy & Trendy Black Yoru service van Cookinglife met 4.5 sterren.

The Good
 • Prachtig natuurlijk design
 • Straalt mystiek en luxe uit
 • Vaatwasser, verkleur, kras bestendig

The Bad
 • Geen

Krijg je visite, hoog bezoek of willen jullie gewoon eens wat anders op de tafel? Black Yoru is het geheimzinnig sfeerservicegoed van Cosy & Trendy. Nu verkrijgbaar bij Cookinglife en JFK test de zaak hier, voor jou!

Cosy & Trendy maakt wat de naam eer aan doet: keukenartikelen die moderne en warme tinten uitstralen. Zo ook met hun nieuwe Black Yoru servieslijn die nu bij Cookinglife beschikbaar is. JFK is uiteraard ter plaatse met een uitgebreide gebruikersreview.

Het servies op de tafel bepaalt grotendeels de sfeer. Daarom is het heerlijk zo nu en dan te kunnen variëren. Iedereen heeft wel een speciaal servies in de kast staan dat enkel bij bepaalde gelegenheden de honneurs waarneemt op de tafel. Het Black Yoru servies is precies dat: een kleurende sfeermaker.

Cosy & Trendy

Cosy & Trendy is van origine een Vlaams merk, dat zich sinds 2006 strekt over heel Europa. Mocht er niet direct een belletje rinkelen, dan zegt misschien de naam Colors@home je meer: het grote broertje van het merk dat interieur en wonen behelst.

Al een aantal jaren maakt C&T de grootste opmars door Nederland, dankzij Cookinglife. Dit Nederlandse bedrijf met haar roots vanuit de Groningse winkel die uitgroeide tot een begrip in de online keuken- en kookwereld door de Benelux. Sinds 2013 is Cosy & Trendy beschikbaar bij Cookinglife en maakt nu weer een bijzondere verschijning met de Black Yoru lijn.

De zwarte parel

De betekenis van Yoru kom uit het Japans en staat voor ‘nacht’ als zijn er meerdere opvattingen mogelijk. Letterlijk betekent Black Yoru dus de ‘zwarte nacht’ wat een wat duistere bedoeling lijkt. Mijn vrije vertaling heb ik ontleed aan het materiaal van de Black Yoru, wat zeer veel wegheeft van een parel en de oester.

Maar genoeg gefantaseerd. Black Yoru is een nieuwe lijn van Cosy & Trendy die bestaat uit kopjes, ovale schaaltjes, borden en grotere schalen. Mijn vergelijking met de oester en het parelmoer voel je direct als je het servies vasthoud. Het kent reliëf, voelt koud en glanzend terwijl het warmte uitstraalt.

Een unieke lijn die ik nog niet ergens ben tegengekomen. Het grappige van de Yoru is dat het servies lijkt alsof het via natuurlijke wijze is ontstaan en daardoor een soort van unicum lijkt qua design en afwerking, dit terwijl iedereen exact hetzelfde design en de afwerking heeft. Het voelt en oogt speciaal en dat doen ze goed bij Cosy & Trendy.

Dit servies is uitermate geschikt en lijkt er zelfs wel voor gemaakt als je het gebruikt bij de presentatie van Sushi. Beiden Japans natuurlijk en daardoor klopt de combinatie alleen maat sterker. Maar ook bij Gourmet, een kaasplankje, of een tafel vol met ingrediënten om zelf je tortilla samen te stellen. Reden genoeg om het servies eens te testen.

Zo delicaat als het servies eruit ziet, des te sterker is het. Je kunt het zelfs gewoon schoonmaken in de vaatwasser en het is bestand tegen krassen en verkleuringen. Ik heb Cookinglife nog eens gevraagd naar wat het exacte materiaal is dat gebruikt wordt voor de Black Yoru, maar het blijkt het best bewaarde geheim te zijn van Cosy & Trendy… Misschien toch oesters en parels? Aan de prijs te zien is dat het niet, maar het oog en de fantasie willen ook wat, he.

De complete Black Yoru lijn bestaat uit de volgende artikelen:

 • Cosy & Trendy Kopje Black Yoru Ø8.5 cm
 • Cosy & Trendy Schaaltje Black Yoru Ø9.5 cm
 • Cosy & Trendy Schaaltje Black Yoru Ø16 cm
 • Cosy & Trendy Schaal Black Yoru Ovaal 32 X 24 X 6 cm
 • Cosy & Trendy Schaal Black Yoru Ovaal 19 X 15 X 5 cm
 • Cosy & Trendy Schaal Black Yoru Ovaal 24 X 21 X 5.5 cm
 • Cosy & Trendy Minibordje Black Yoru Ø9 cm
 • Cosy & Trendy Ontbijtbordje Black Yoru Ø14 cm
 • Cosy & Trendy Schaal Black Yoru Rechthoek 33 X 12 X 3 cm
 • Cosy & Trendy Schaal Black Yoru Rechthoek 51 X 13 X 3.5 cm
 • Cosy & Trendy Schaaltje Black Yoru Ovaal 10 X 5 X 3 cm
 • Cosy & Trendy Schaaltje Black Yoru Ovaal 16 X 8 X 5 cm

 

Conclusie

De Black Yoru lijn van Cosy & Trendy die verkrijgnaar is in de online winkel van Cookinglife is een bijzondere aanwinst in de keuken. Ideaal voor kleinere en gezelligeheidsgerechten die nét dat beetje extra sfeer kunnen gebruiken dat Black Yoru biedt. Je moet Black Yoru in mijn ogen zien als service voor speciale gelegenheden. Zou je de hele keuken er mee vol zetten om dagelijks van te eten, dan moet er ook een Black Yoru vaatwasser worden uitgebracht, want de borden zijn geen standaard afmetingen. Daar wordt dan ook dit service op beoordeeld, geen alledaags- maar een speciaal service. Het design, de kleur en de vorm doen aards, of eerder diepzee’s (dat is geen woord) aan en dát in combinatie met de kracht (vaatwasserbestendig, verkleur- en krasbestendigheid) maakt Black Yoru tot een zeer warme en sfeervolle tafelgenoot.

Beschikbaarheid

De Black Yoru lijn van Cosy & Trendy is nu verkrijgbaar via Cookinglife! 

 

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.