Review: Xiaomi Elektrische Vloermop


Bas beoordeelde namens JustForkoks de elektrische vloermop van Xiaomi met 4.5 sterren.

The Good
 • Handig
 • Prijs
 • Snelheid
 • Schoonheid

The Bad
 • Geen

Altijd al op zoek geweest naar een manier om makkelijk te dweilen? zoek niet verder hier is de Xiaomi elektrische vloermop!

Na een heftige kooksessie is opruimen wel het meest vervelende klusje wat er overblijft. Gelukkig stuurde onze vrienden van Gearbest een fantastische oplossing voor de vloer. Entréé voor de Xiaomi elektrische vloermop. Je leest het goed een elektrische dweil…..of dat een beetje werkt lees je hieronder.

Unboxing

De Xiaomi vloermop wordt geleverd in een chique witte doos, van de verpakking krijg je een beetje een apple vibe van. De doos is niet erg groot en dat is behoorlijk prettig. In de doos zitten diverse onderdelen en natuurlijk de dweil zelf. In de doos vinden we o.a.

 • Stangen voor het maken van de steel
 • Oplader
 • Maat bekertje voor het vullen van de dweil
 • Een handleiding
 • 3 soorten poetsdoeken voor in de dweil
 • De mop

Het geheel ziet er keurig verzorgt uit, helaas kregen wij door een misverstand de Chinese versie met daarom een verkeerde stekker en een handleiding volledig in het Chinees. De stekker hebben we in een adapter gestoken, de handleiding bij het oud papier ondergebracht. In de EU versie is ons verzekerd zitten wel de juiste onderdelen….Maar ja wie heeft er nou een handleiding nodig?

Installatie

De installatie van de Xiaomi is betrekkelijk eenvoudig. Het is een kwestie van de stang in elkaar zetten door de vier onderdelen in elkaar te klikken. Ook zonder gebruiksaanwijzing is die dit een makkie. Vervolgens steek je de gehele stang in de dweil en klaar is kees. De Xiaomi is daarna bijna klaar voor gebruik je moet hem alleen nog maar opladen. Eenmaal opgeladen kan je de dweil vullen met een mengsel van allesreiniger en water door gebruik te maken van het maatbekertje. Op de dweil zelf zit een klein rubberen klepje die doe je open en daar schenk je het mengsel in. Vervolgens ben je startklaar voor gebruik.

Gebruik Vloermop

De Xiaomi is betrekkelijk eenvoudig in gebruik door de aanwezigheid van maar twee knopjes. De dweil gaat aan op het moment dat je de steel die normaal rechtopstaat naar je toe haalt. Op dat moment springt er aan de voorkant van de dweil een LED lamp aan. Vervolgens druk je de aan knop op het handvat. De dweil begint nu 1000 keer per minuut je vloer te boenen. De andere knop aanwezig op het handvat dient ervoor het schoonmaakmengsel voor de dweil uit te sproeien. Je kan even kort drukken op de knop voor een afgemeten hoeveelheid vloeistof voor de dweil. Op deze wijze gebruik je niet al te veel vocht en is de vloer relatie snel droog.

De Xiaomi is voorzien van een 2000mAh Li-Ion batterij en daardoor kan je hem vijftig minuten aan een stuk gebruiken, dit is voor de meeste huizen ruim voldoende om alle kamers te dweilen. Tevens zit er een indicator bovenop de dweil welke laat zien hoeveel energie er nog in de batterij zit.

De dweil is gemakkelijk te besturen door het cardan scharnier, daarom kan je hem met één hand alle hoekjes en gaatjes induwen. De drie bijgeleverde pads zijn allemaal voor verschillende gebruik, de ene voor haren, de andere voor water opname en een setje weggooi pads. Door op een extra uitstekend deel van de pad te staan en de mop op te tillen kan je makkelijk en snel de pads vervangen welke vastzitten met klittenband.

Schoon?

Doordat de dweil niet heel hoog is kom je gemakkelijk onder wat hogere banken, kasten en tafels. De LED lamp voorop is een handige toevoeging voor de wat donkere hoekjes en om even onder de kast te kunnen kijken. Door de constante beweging van de pads over de vloer wordt deze (in ons geval laminaatvloer) snel en streeploos schoon. Op sommige wat lastigere vlekken kan je wat meer druk zetten op de dweil en weg is de vlek.

Conclusie

Dweilen leuk? nou dat niet echt maar de Xiaomi eclectische vloermop maakt het karwei een stuk aangenamer. Door het intuïtieve gebruik en de toevoeging van de bewegende pads en de watersproeier is het dweilen bijna een feest.  Wat ons betreft een musthave voor als je een harde vloer hebt in je huis. Dweilen is leuk! Deze fantastische mop is voor ongeveer € 100,- te koop bij Gearbest.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.