Review: Magimix Power Blender


Michiel Schuur beoordeelde namens JustForkoks de Power Blender van Magimix met 4.5 sterren.

The Good
  • Zware kwaliteit
  • Goed af te sluiten
  • 1.8 liter kom
  • Programma's
  • 1300! Watt

The Bad
  • Prijzig

We leven in een tijd waarin steeds meer de nadruk ligt op gezonde voeding en een verantwoorde levensstijl. De smoothies, vruchtensappen en groenteshakes zijn niet meer uit de Nederlandse keuken weg te denken. Nou trekken wij ons van JFK natuurlijk geen ruk aan van wat gezond zou zijn en wat niet. Wij willen gewoon lekker eten en drinken, gezond én ongezond. Bereid door klasse apparatuur, en zonder al te veel moeite. Hierom test JFK de Magimix Power Blender. 

Magimix

Voordat Magimix zich mengde in de koffiemarkt door koffiemachines te produceren voor de welbekende Nespresso cups, was Magimix helemaal niet zo bekend bij de Nederlandse consument. De firma gaat echter inmiddels al ruim 40 jaar mee en was, al lang voor de koffietijd, een begrip in horecasector. In het jaar 1971 introduceerde het bedrijf de eerste Magimix multifunctionele foodprocessor. Deze revolutionaire machine maakte het mogelijk om met één machine te mixen, kloppen, raspen, blenden et cetera. Dit was destijds revolutionair en Magimix had al snel een machine staan in elke horecazaak, groot of klein. En dat hebben ze vandaag de dag nog steeds. Naast de foodprocessor maken de dames en heren van Magimix ook nog tal van andere producten. Mijn koffiemachine draagt al jaren het Magimix logo, en sinds kort prijkt hetzelfde plaatje op de behuizing van mijn blender. Tijd om deze Magimix Power Blender eens grondig te testen!

 

Power Blender

De Magimix Powerblender is verkrijgbaar in 5 kleuren. Je kan op safe spelen en gaan voor een doodgewone kleur als wit, zwart of zilvergrijs. Bestel je deze Power Blender echter in de hippe kleur roomwit of rood… Ja knalrood. Dan is je keuken een echte blikvanger rijker. Ondanks dat de Magimix een plaatje is om te zien zit er een ware krachtpatser achter het hip gekleurde jasje verstopt. Het mes van deze blender wordt aangedreven door een motor van maar liefst 1300 watt. Op vol vermogen gaan de messen hierdoor per minuut maar liefst 22.000 keer rond. Door deze sterke motor zou de Power Blender korte metten maken met vanzelfsprekend alle zachte etenswaren, maar ook zeer harde materialen zoals ijsklonten. Binnen enkele seconden draait deze machine de ijsblokjes tot schaafijs. Who wants some caipirinha?

De blender is uitgerust met een volledig hittebestendige kom met een inhoud van 1.8 liter. Groot genoeg dus, ook als je kookt voor een wat groter gezelschap. De inhoud van de kom kan tot moes gedraaid worden middels een bijna traploos in te stellen snelheid. Daarnaast zijn er standaard ingestelde programma’s waarmee je schaafijs, smoothies, soep en desserts zonder na te denken tot een goed resultaat brengt.

Veel kunststoffen bevatten de stof “Bisphenol A”, een stof die schadelijke deeltjes afgeven aan je etenswaren. Het innemen van te veel van deze stof heeft zeer nadelige gevolgen voor de nieren, lever, vruchtbaarheid en je hormoonhuishouding. Het gebruik van deze soort plastic is hierom bij het produceren van onder andere babyflesjes verboden. Alle gebruikte kunststoffen in deze Magimix Power blender zijn 100% vrij van deze stof, ook wel BPA genoemd. Wel zo fijn!

 

Gebruik

Tijdens het gebruik van deze Magimix Power Blender valt één ding direct op. Hij is zwaar! De voet is uit metaal gemaakt en de grote 1.8 liter kom is gemaakt van erg dik glas. Met een leeg gewicht van 6 kilo is deze blender bepaald geen vedergewicht. De machine voelt hierdoor bijzonder robuust en degelijk aan. Dit zal ook nodig zijn, aangezien de machine wordt aangedreven door een maar liefst 1300 Watt tellende motor. De Power Blender blijft mooi stabiel op het aanrecht staan ondanks  de enorme kracht die in de kom wordt losgelaten. De kom is groot genoeg om voor een groot gezelschap met één keer blenden een lekkere smoothie of soep op tafel te zetten. De kom kan tot hoog onder de rand worden volgepropt met etenswaren zonder bang te hoeven zijn op een lekkende kom. De deksel die zoals eerder gezegd 0% BPA bevat is voorzien van een stevige rubberen afsluitring die de gehele kom hermetisch afsluit. Via een gat in de deksel zijn ingrediënten aan de gesloten blender toe te voegen. Let hierbij wel op dat je de blender eerst uitzet, of in ieder geval iets minder toeren laat draaien, zeker als je witte kleren draagt…

Het geluid dat deze blender produceert valt mij heel erg mee. Waar mijn vorige blender alle verbale communicatie onderbrak is het aantal decibels dat de Power Blender produceert gering, zeker gezien zijn hoge vermogen. dit zal mede komen doordat de kom hermetisch wordt afgesloten door de rubberen afdichting.

Het grootste voordeel van deze blender zijn de vooringestelde programma’s. Met een keuze uit Cleaning, Ice, Smoothie, Soups en Dessert bereid je zonder je druk te hoeven maken om het toerental het gewenste gerecht. De blender kiest zelf het juiste toerental en zal deze af en toe verhogen of verlagen om het juiste resultaat te verkrijgen. Het enige wat je hoeft te doen is de kom vullen met de juiste ingrediënten en het juiste programma te kiezen. De Magimix Power Blender doet de rest, en het resultaat is bij mij altijd goed!

Mocht je op zoek zijn naar wat inspiratie? Kijk dan eens in het receptenboek dat Magimix bij de blender meelevert. Met originele recepten voor onder andere een gazpacho, humus van palmharten, avocado-kokossoep en een zadentrio is er genoeg te experimenteren. Al leverde de aankondiging van de zadentrio op de redactie wel wat opgetrokken wenkbrauwen op… Als je begrijpt wat ik bedoel…

Conclusie

Deze Power Blender van Magimix is een aanwinst voor elke keuken. Naast het uitstekende design en de kekke kleuren die de blender tot eye-catcher van je keuken maken, doet hij ook erg goed zijn werk. De vooringestelde programma’s maken de bereiding van verschillende gerechten een koud kunstje. Door de geringe geluidsopbrengst is een gesprek tijdens het kokkerellen nog steeds mogelijk. Natuurlijk moet je portemonnee de aanschafprijs van rond de €170 aankunnen. Het is een hoop geld, maar als je kijkt naar kwalitatief vergelijkbare blenders zoals die van Vitamix, dan is die €170 zo gek nog niet. Ik ben in ieder geval erg blij met deze Power Blender in mijn keuken. Zeker met de feestdagen voor de deur!

Meer weten? Of je eigen Magimix Power Blender kopen? Check de website van Magimix

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.