Review: Greenpan Brussels Keramische Antikleef Soeppan met Deksel


Jeroen beoordeelde namens JustForkoks de Brussels Soeppan van Greenpan met 4.5 sterren.

The Good
  • Zeer stijlvol
  • Gemakkelijk schoon te maken
  • Geschikt voor alle warmtebronnen
  • Antikras
  • Green

The Bad
  • Geen

Greenpan heeft met de Brussels lijn weer een prachtige rij producten gefabriceerd. JFK testte de Soeppan, lees hier ons oordeel!

De Brussels-reeks van Greenpan is tijdloos zwart-wit gestijld. Met de Thermolon keramische antikleeflaag in roomwit vormt het een fris en elegant contrast met de zwarte aluminium buitenkant. Deze mooie kookpot testen we dan ook met liefde uit op de JFK redactie!

Een goede soeppan is van levensbelang! Zeker nu je die gemakkelijke verse soeppaketten in de supers kunt kopen. Zeker als je kids hebt die verse tomatensoep slurpen alsof het limonade is. Zeker als je een uurtje na het eten moet sporten. Heerlijk die soep! Greenpan heeft met hun Brussels lijn een ideale soeppan gemaakt met al het goede wat je verder leest in deze review.

Greenpan

Greenpan! Geen groen te zien, maar dat zit in de binnenkant van deze kanjer uit Brussels 😉 GreenPan is onderdeel van de Cookware Company. Een bedrijf dat in 2007 in België is gestart met de GreenPan. Inmiddels zijn er een aantal spin-off merken gelanceerd zoals Green Life, Vita Verde, Fiësta en Michel Roux by GreenPan.

Greenpan Brussels Keramische Antikleef Soeppan met Deksel

De Greenpan Brussels Soeppan is een prachtige verschijning. Met een doorsnede van 22 cm en een inhoud van 4,7 liter is het een compacte pan, met veel inhoud. De grote handgrepen (roestvrij staal) liggen stevig in de hand, terwijl ze wel sierlijk blijven. Ovenwanten of niet, je kunt ze prima hanteren.

De onderkant is van origine een inductiewaardige pan, maar ook gewoon geschikt voor alle overige warmtebronnen. Ja, ook voor de oven. Extra dik gesmeed voor een fijne, egale warmteverdeling en stevig en stabiel op het vuur. De speciale binnenkant, de Thermolon, keramisch met antikleeflaag geeft geweldige bakresultaten die je met minder vet kunt klaarmaken en weer gemakkelijk schoon kunt maken.

 

Specificaties

Materiaal: Aluminium

Warmtebronnen: Gas, Electrisch, Keramisch, Inductie

Ovenvastheid: ja

Reiniging: Handwas aanbevolen (maar vaatwasbestendig)

Inhoud: 4.7L

Kleur: Zwart

Afmeting: 22cm

Deksel inbegrepen: ja

Greep: Oven safe stainless steel

Gebruik

De soeppan van Greenpan is net zoals de gehele Brussels lijn uitgerust met Infinity scratch guard, een anti kras laag, waarbij het versterkte oppervlakte zorgt voor krasbestendigheid waar zelfs metalen kookgerei tegen bestand is. Dat is opvallend omdat het meeste krasbestendige materiaal toch altijd strepen in de pan gaven, vooral vroeger. Daarom was ik extra geïnteresseerd om deze mooie soeppan te testen. De antikras laag voel je direct glijden wanneer je met een spatel of lepel door de pan roert en wanneer je lichtjes (ik heb niet bewust hard gekrast) met een vork door de pan strijkt zie je geen krassen.

Conclusie

De Greenpan Brussels Keramische Antikleef Soeppan met Deksel ziet er mooi en smaakvol uit door zijn breedte, diepte, matte glans en de sierlijke hendels. De pan is stevig, licht van gewicht, enorm snel verhit en maakt koken overzichtelijk dankzij de doorzichtbare deksel. Voor iedereen die de perfect soeppan zoekt, zonder te veel onderhoud en met veel gemak, dan zou ik de Brussels van Greenpan aanraden. Deze pan is beschikbaar vanaf ongeveer € 89,-

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.