Review: Edge of Belgravia Black Diamond (Messenblok)


Arjan beoordeelde namens JustForkoks de Black Diamond van Edge of Belgravia met 4 sterren.

The Good
  • Spraakmakend ontwerp
  • Handig dat de messen in het luchtledige hangen
  • Goed schoon te maken

The Bad
  • Wordt snel vies
  • Open onderkant
  • Eigenlijk alleen geschikt voor Edge of Belgravia messen
  • Voor maximaal gebruik moeten de messen om-en-om

Wie mooi wilt zijn, moet pijn leiden. Niets is minder waar bij dit prachtige messenblok.

Laat het maar aan het Londense Edge of Belgravia over om met een bijzonder ontwerp te komen. Het Edge of Belgravia Black Diamond messenblok is al net zo bijzonder vormgegeven als de messen die erin gaan.

Unboxing

In de doos van de Edge of Belgravia Black Diamond vinden we het messenblok op werkelijk keurige manier verpakt. Netjes en spannend, net als het design. Helemaal top.

Design

Het Edge of Belgravia Black Diamond is een futuristisch frame van gematteerd zwart materiaal. Voorop pronkt het bijzondere logo van het merk. Keurig vastgezet met klinknageltjes. Een stukje vakwerk, dat is duidelijk

Qua capaciteit kun je 11 messen in het messenblok kwijt. Maar… niet keurig naast elkaar. Je moet het heft om-en-om links en rechts in het blok steken. Anders kom je niet verder dan zes messen. Maar… heb je niet zoveel messen, dan ziet hij er met zes messen al wel heel netjes gevuld uit. En ook mooier dan de bunnyears bij om-en-om insteken.

Tijdens de unboxing review zie je al dat we ook hebben geprobeerd andere merken messen in het blok te steken. Dan merk je al snel dat het formaat echt op de eigen messen is ontworpen. Het grootste gevaar zit hem meteen al in de open onderkant. Staat het blok op een houten blad en steek je er een 30CM mes in, steek je in je werkblad. Overigens kan dit ook door het eigen koksmes achterin te steken. Onhandig natuurlijk en best een risico. Daarnaast ben ik diverse messen waarvan het stalen lemmet al te dik is.

Maar het ontwerp kent ook een voordeel. Het lemmet van het mes blijft namelijk vrij in de lucht hangen. Je kunt dus geen voedselvergiftiging oplopen doordat iemand een vies mes in het messenblok heeft gestoken. Daarnaast kan het mes ook niet worden aangetast door vocht in het messenblok. En het ziet er gewoon erg stoer uit.

Qua materiaalkeuze zie ik wel dat het frame van het blok snel vervuilt. Het is erg gevoelig voor vetspatten en stof. Gelukkig is hij goed af te wassen. Zo nu en dan pak ik hem mee met een handwas en dan komt alles weer goed.

Conclusie: Edge of Belgravia Black Diamond

De Edge of Belgravia Black Diamond is zonder twijfel één van de mooiste messenblokken die ik ooit heb gezien. Er zitten dan wel wat onhandigheidjes in, maar ook veel voordelen. Weeg ze af en maak voor jezelf een keuze. Zeker als je al messen van Edge of Belgravia hebt is het immers een logische keuze om ze in dit blok te presenteren.

Korting nodig? Hier is de black friday actie!

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.