Review: Coravin Aerator


Jeroen beoordeelde namens JustForkoks de Aerator van Coravin met 4 sterren.

The Good
  • Zeer Compact
  • Werkt op alle Coravin modellen

The Bad
  • Geen

Karaferen en Coravin kunnen gelukkig samen! Wat en hoe, dat lees je hier in de Coravin Aerator review op JFK.

Wanneer je een wat complexere wijn drinkt, of juist een hele jonge, dan heeft de wijn er baat bij met zuurstof in aanraking te komen. Dit doe je niet door enkel de dop of kurk te verwijderen, maar door bijvoorbeeld de wijn eerst in een karaf te schenken.

Coravin

Voor de mensen die het niet hebben meegekregen blikken we eventjes terug naar de Coravin review op JFK.  Voor Coravin betekende een mooie fles wijn openen, opdrinken of weggooien. Soms, als wijnliefhebber, is beiden eigenlijk geen goede oplossing. Zeker niet als jij de enige wijndrinker thuis bent. Je wilt immers ‘s avonds bij het eten een heerlijk glas goede wijn drinken, maar geen hele fles. Weggooien is natuurlijk zonde. Gelukkig is er dan Coravin!

De Coravin Model Two is een echte wijngadget. Met klasse wijn schenken en behouden. Lees de hele review hier op JFK mocht je Coravin nog niet kennen en kom daarna vlug weer terug!

Karaferen

Heb je het wel eens gezien in een restaurant? Dat de sommelier de wijn eerst in een karaf schenkt? Dat is puur zodat de zuurstof zich mengt met de wijn en de nodige geuren en smaken beter loskomen. Deze term noemen we karaferen en hier heeft Coravin een gemakkelijkere oplossing voor bedacht.

Het schenken vanuit de Coravin geeft je de mogelijkheid per glas een fles te gebruiken en deze tot meer dan een jaar te behouden (afhankelijk van de wijnsoort). Dit geeft dus de mogelijkheid om speciale en complexe wijnen heel lang te behouden en te drinken per glas, zonder dat de fles open moet. Alleen, hoe karafeer je dan een complexere wijn?

Je blijft niet schenken in een kan, wachten en weer doorschenken in een wijnglas, voor één glaasje. Nee, dan gebruik je de Coravin Aerator.

Coravin Aerator

De  Aerator, wat letterlijk beluchter betekent, is exclusief ontworpen om te worden gebruikt in combinatie met de Coravin wijnschenk producten. Met de Aerator verbeter je de smaak van complexere en jongere wijnen in enkele seconden door de juiste hoeveelheid lucht te mengen met de wijn terwijl je giet.

Hoe werkt de Aerator?

Het unieke ontwerp van de Aerator maakt gebruik van de druk van het Coravin systeem om wijn door 24 gaten te dwingen. Door kleine stralen te maken die het oppervlak van aan lucht blootgestelde wijn vergroten, belucht het snel de wijn om een zijdeachtig, zacht en aromatisch resultaat te verkrijgen dat overeenkomt met het overgieten van wijn gedurende ongeveer 60 tot 90 minuten in bijvoorbeeld een karaf.

Coravin Aerator kopen?

De Coravin Aerator is gloedje nieuw en nog niet overal te koop. Je kunt deze wel via de website van Coravin bestellen, ondertussen zoeken we nog eventjes naar een Nederlandse webwinkel voor je. Wordt vervolgd! Alle producten van Coravin kun je in Nederland kopen bij Cookinglife.

 

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.