Review: Le Soin du Vin Verti-Go de luxe Wijnfles opener


Peter beoordeelde namens JustForkoks de Verti-Go de Luxe van Le Soin du Vin met 4.5 sterren.

The Good
  • Rechtopstaand openen
  • Binnen 3 seconden kurk eruit!
  • Inclusief capsule opener
  • Extra spiraal


The Bad
  • Geen

Een wijnfles ontkurken is een speciaal moment, maar altijd wel een dingetje. Verti-Go maakt hier een 3 sec. werkje van, met een prachtig apparaat!

De Verti-Go – De Luxe ontkurkt u uw fles in 3 seconden! Met deze belofte wordt deze hefboom kurkentrekker in de mark gezet. Deze handige wijnvrind heeft een metalen mechanisme en is geschikt voor alle kurken en flessen. Oh én de wijnfles kan rechtop blijven staan. Nou…. dat klinkt positief allemaal, maar is dit ook zo? JustforKoks test het!

Sint-Pieters-Leeuw

In het Vlaamse Sint-Pieters-Leeuw bevindt zich de prachtige winkel van Girbal | Le Soin du Vin, waar particulieren en professionals terecht kunnen voor alles rond de wijn behalve de wijn. Kurkentrekkers, decanteerkaraffen, wijnglazen, champagne-emmers, wijnaroma’s, enz & hellip. Je kunt het zo gek bedenken, maar zij hebben het. Via de website van Girbal.be kwamen wij de Verti-Go de Luxe op het spoor!

Eerste indruk

De Verti-Go de luxe doet zijn naam eer aan, want op het eerst gezicht toont de verpakking erg luxe. De opener en de capsulesnijder zitten stevig in de verpakking geklemd en door gebruik te maken van elastieken ‘spanbandjes’  wordt voorkomen dat deze tijdens transport eruit kunnen vallen en zodoende beschadigen. En dat laatste wil je zeer zeker niet, want het is het een mooi en luxe product en dat wil je toch graag zo houden.

Looks and Feel

De kurkentrekker ziet er mooi uit. Robuust met een kunststof omhulsel en het zwarte klepje aan de achterkant kan iets heen-en-weer voor het geval je bredere flessen moet open (bijv. champagne). De kunststof handgreep heeft een matte look. Dat staat mooi in contrast met de glimmende behuizing. Deze is glad afgewerkt zonder scherpe randjes en voelt lekker in de hand. Het geheel is een schoonheid om te zien en zelfs de capsulesnijder mag er wezen.

De handgreep voelt heel degelijk aan en door de rubberen extra grip zou het openen van een fles in een vloeiende beweging geopend kunnen worden. Erg goed over nagedacht om die handgreep van extra grip te voorzien.

 

De handgreep draait om een stalen pen die muurvast in het kunststof omhulsel is bevestigd. Verder loopt de hefboomconstructie helemaal tot om de hals en is ‘ingebakken’ in de kunststof, zo is afbreken bijna uitgesloten. De flessenhals wordt tegengehouden door een stevig uitziend nokje van ongeveer 1,5 cm en die om de flessenhals heen sluit. Als de spiraal vervangen moet worden is dit vrij eenvoudig te doen door de afsluitring met de hand los te schroeven en het te vervangen, een klusje van nog geen halve minuut.

 

Conclusie

Ik heb de kurkentrekker nu een tijdje in gebruik en ben erg tevreden. Zowel echte, als kunststof kunststof kurken gingen erg gemakkelijk uit de flessen. Al moet ik wel zeggen dat met een echte kurk het nog gemakkelijker gaat. Er komt weinig tot geen kracht meer bij kijken om een flesje te openen en dat vind ik erg prettig, aangezien het drinken van wijn een ontspannen aangelegenheid is. Ik verwacht dat ik nog jaren plezier van de kurkentrekker heb, want het is een oerdegelijk product.

Verkrijgbaarheid

De Le Soin du Vin Verti-Go de Luxe is beschikbaar bij Girbal.be met een adviesprijs van 69.95

 

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.