Review: Greenpan Wood Be Koekenpan 24 cm


Jeroen beoordeelde namens JustForkoks de Wood Be Koekenpan 28cm van Greenpan met 4 sterren.

The Good
  • anti aanbak
  • anti kras
  • alle warmtebronnen
  • prijs

The Bad
  • Iets licht

Wood Be Perfect!

Greenpan is bekend dankzij haar coating en de multidisciplinaire geschiktheid voor warmtebronnen. Een zeer gemakkelijke partner in de keuken en nu gesierd met een natuurlijke look in hun nieuwe lijn: Wood Be. JFK testte de Greenpan Wood Be Koekenpan 24 cm.

Waar de één opschept met 24 cm komt de ander centimeters te kort. In de keuken dan. Deze, overigens geweldige koekenpan van Greenpan, is echt een maatje voor de eenpansgerechten, gebakken eitjes of de kleine pannekoekjes. Als je dat weet heb je voor een relatief lage prijs een geweldige pannetje dat iedere van iedere kluns een keukenprins maakt. Uitzonderingen daar gelaten.

The Pan is Green

GreenPan is een Belgisch merk dat wereldwijd bekend is door hun technologie. Twee schoolvrienden: Jan Helskens en Wim De Veirman ontdekten dat de traditionele non-stick pannen gifstoffen vrijgaven wanneer deze oververhit raakten en gebruikten PFOA (perfluoroctaanzuur) tijdens de fabricage van de coating. En dat kan natuurlijk niet, zo vonden zij. Greenpan vond het antwoord op hun vraag in de zoektocht naar het perfecte materiaal. Een keramische coating genaamd Thermolon. GreenPan dankt haar naam dus aan de groene manier van fabriceren. De anti-aanbaklaag is oorspronkelijk afkomstig van zand, dus het bevat geen lood of cadmium. Ook wordt er geen PFOA gebruikt tijdens het productieproces. De pannen van Greenpan zijn geweldig praktisch en absoluut een aanrader in ieder huishouden. Ze zijn gemakkelijk schoon te makken, bakken niet aan, zijn geschikt voor inductie, keramisch en gas én zijn daarbij altijd scherp geprijsd. Helemaal leuk is het dat Greenpan wat speelser is geworden met hun nieuwe design: de Wood Be. Tja, het oog wil ook wat.

Wood Be Nice

Wood Be, het zou hout kunnen zijn. Zo ziet het er ook uit en zo voelt het ook. Daarom is de naam perfect gekozen: Wood Be.  Het is een prachtige lijn die erg mooi staat in de moderne keuken. Van deze leuke nieuwe serie mochten wij de grijze Greenpan WoodBe koekenpan met een diameter van 24 cm testen. Deze pan is net zoals alle lijnen van Greenpan, gemaakt van aluminium en beschikt over de befaamde Thermolon TM Marathon keramische antikleeflaag en antiaanbaklaag. De laag is niet schadelijk, ook niet bij hoge temperaturen, zelfs niet bij de productie van de pannen, nee, deze pan heet met recht Greenpan. De bakelieten handgreep lijkt en voelt als hout, maar het is toch echt een soort kunststof.

 

Het gebruik

Tijdens het gebruik merk direct je dat deze pan een echte non stick laag heeft. Met weinig vet (wel wat hoor of een beetje olie) glijdt je product door de pan en niets, maar dan ook niets bakt aan. Het Non stick heeft mij uit eerdere tests wel geleerd dat het geen vrijstelling is voor het bakken zonder vet. Met eiwitrijke producten werkt dat gewoonweg niet prettig. Het blijft wat aanplakken, zuigt vacuum en bakt soms ondanks de laag toch aan. Non stick is dus een drupje olie en een wereld van verschil met alle andere pannen.

Nog even wat onderhoud en gebruik bijzonderheden: Afwassen is supergemakkelijk! Natuurlijk kan de pan de vaatwasser in – of natuurlijk, dat is eigenlijk helemaal niet zo normaal, maar het kan wel- maar het afwassen is nog gemakkelijker door de non stick laag. Je residu glijdt de pan uit en simpelweg naspoelen met water en een keukenpapiertje is al genoeg. Het handvat van de pan wordt niet heet. Dat werkt gewoon ideaal. In de professionele keuken komen meestal pannen aan bod die altijd een theedoek kunnen gebruiken voor de veiligheid van je vingers. Deze Greenpan is handzaam bij alle temperaturen.

Conclusie

De conclusie van de Greenpan Wood Be Koekenpan 24 cm maakt de pan tot een aanrader. Deze keukenmaat werkt zeer comfortabel en eenvoudig. Het maakt van koken een ‘koud’ kunstje. Deze Greenpan is wat licht waardoor een stootje tegen de pan wel betekent dat het van je gaspit schuift. Aan de andere kant wel zeer comfortabel te gebruiken. De Wood Be ziet er erg mooi uit, is gemakkelijk schoon te maken, anti kras en is geschikt voor alle warmtebronnen. Daarnaast hangt het groene label aan de pan wat dit artikel tot een zeer geschikte keukenpartner maakt.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.