Review : Grill Care 14 inch kamado


Roy Christiani beoordeelde namens JustForkoks de 14 Inch kamado van Grill Care met 3 sterren.

The Good
  • Klein en compact
  • Scherp geprijsd
  • Eenvoudige montage

The Bad
  • Snelle roest vorming
  • Relatief klein grill oppervlak

De Grill Care 14 inch kamado. Compact, goedkoop en perfect voor de beginnende BBQ’er. Vandaag is een keer geen grote kamado maar een kleine 14 inch kamado van het merk Grill Care. Het Nederlandse Grill Care heeft inmiddels een bescheiden assortiment aan kamado’s op de markt gebracht. Zo hebben ze een hele kleine kamado zoals […]

De Grill Care 14 inch kamado. Compact, goedkoop en perfect voor de beginnende BBQ’er. Vandaag is een keer geen grote kamado maar een kleine 14 inch kamado van het merk Grill Care. Het Nederlandse Grill Care heeft inmiddels een bescheiden assortiment aan kamado’s op de markt gebracht.

Zo hebben ze een hele kleine kamado zoals de 14 inch die wij vandaag testen maar ook grotere maten zoals een 20 of een 21 inch XXL. Vandaag testen we dus de 14inch kamado wat tevens de bestseller is van Grill Care.

De Grill Care 14 inch, klein maar fijn?

Laten we beginnen bij het formaat. Met een diameter van 36 cm en een grill oppervlak van 32 cm is dit zoals je kunt verwachten niet een hele grote kamado. Toch kun je ondanks zijn kleine grill oppervlak nog steeds een behoorlijk stuk vlees bereiden. Zo hebben wij o.a. een 1,3 kilo grote entrecote zonder problemen bereid op deze relatief kleine kamado.

Grill Care
Foto van de Grill Care 14 inch

Zelf geeft Grill Care aan dat deze kamado geschikt is voor een gezin van 4-5 personen. Kan natuurlijk maar dan moet je behoorlijk wat geduld hebben. Met een klein rooster van 32 cm zit je grill dan ook binnen no-time vol. Heb je dus een wat groter gezin of heb je regelmatig eters dan is deze kamado wat ons betreft echt aan de kleine kant.

Grill Care
Foto van de Grill Care 14 inch

Het design van de 14 inch Grill Care

De kamado van Grill Care heeft niet het meest spannende design. Het is een beetje zoals je op dit moment veel kamado’s ziet maar dan in het klein. Verwacht dan ook geen echte eyecather maar met zijn kleine zwarte uiterlijk is dit nog steeds een prima BBQ om in je tuin te hebben staan.

Grill Care
Foto van de Grill Care 14 inch

De kamado

Op de dome van de 14 inch kamado van Grill Care is niet zoveel aan te merken. De buitenkant is gemaakt van zwart keramiek en ziet er degelijk uit. Daarnaast is de kamado voorzien van een gepoadercoat stalen onderstel waarmee je de kamado eenvoudig op de grond kunt zetten.

Waar nog wel het één en ander te winnen is zijn de gebruikte bouten, moeren en de meegeleverde top. Zowel de schroeven als moeren zijn namelijk niet van RVS waardoor deze binnen no-time beginnen te roesten. In ons geval al na een kleine 3 weken. Ook de topshelf heeft inmiddels al een aantal kleine roestplekken wat toch wel erg snel is. Tuurlijk het is niet de duurste kamado op de markt maar een paar RVS bouten en moeren kosten toch de wereld niet zou je denken.

Binnen 10 minuten klaar met monteren

Als het op montage komt dan krijgt de Grill Care een dikke voldoende. De montage is in dit geval dan ook echt heel eenvoudig. Het is slechts een kwestie van het handvat monteren. Het onderstel in elkaar zetten en de kamado erop tillen. Wij hadden de kamado dan ook binnen een kleine 10 minuten staan.

De prijs van de Grill Care

Dan de prijs. Deze 14 inch kamado van Grill Care is heel vriendelijk geprijsd. Je koopt deze 14 inch kamado namelijk al vanaf € 199,- wat op zich niet veel geld is voor een kamado. Toegegeven het is natuurlijk geen hele grote kamado maar toch. Ben je dus opzoek naar een wat een kleinere kamado waarmee je eerst wat ervaring op kunt doen of vind je het fijn om naast je grote kamado nog wat extra capaciteit te hebben en neem je een roestplekje hier en daar voor lief dan is dit een prima kamado.

De conclusie

Als we kijken naar de overall prijs-kwaliteit verhouding dan is dit prima kamado. Nee, het is niet de allerbeste op de markt maar met een bedrag van nog geen € 200,- betaal je hier ook niet naar. Wij beoordelen deze kamado daarom met een bronzen mediale.

BBQ Verkiezing van het jaar

Alle BBQ die we dit jaar testen maken automatisch kans op de titel BBQ van het jaar. De Bastard Urban Large is met zijn gouden plak één van de grote kanshebbers in de categorie BBQ boven de € 1.000,- . Ben je benieuwd welke BBQ er met de titel BBQ Van Het Jaar 2020 vandoor gaat? Hou dan JustForKoks goed in de gaten of check debestebbq.nl. 

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.