Review: LABEL 5 Classic Black (Whisky)


Jeroen beoordeelde namens JustForkoks de Classic Black Whisky van LABEL 5 met 4 sterren.

The Good
  • Toegankelijk
  • Zacht zoet & Rokerig scherp
  • Prijs

The Bad
  • Geen

Een zilver bekroonde blend uit Schotland! Maak je borst maar nat voor LABEL 5!

Label 5 is een multi bekroonde blended Scotch Whisky, afkomstig uit het hart van Schotland. Deze drank wordt gekenmerkt als een van ’s werelds beste blended Scotch whisky’s. Wij testen… Hoe kan het ook anders… De LABEL 5 Classic Black blended Scotch Whiskey.

Welkom in Schotland

Met nog slechts zeven werkende graandistilleerderijen in Schotland, is de Starlaw Grain Distillery een geavanceerde distilleerderij die duurzame ontwikkeling hoog in het vaandel heeft staan.  Met een volledig overzicht van de grainwhiskyproductie kunnen we er zeker van zijn dat enkel de allerbeste grainwhisky’s worden geselecteerd voor LABEL 5. Wil je meer weten van deze blend, neem eens een kijkje bij de Master Blender van LABEL 5.

 

LABEL 5

LABEL 5 heeft respect voor aloude tradities. Hun whisky is een combinatie van de fijnste grain- en maltwhisky’s, sommige van hen komen van de Glen Moray Distillery.  De Glen Moray Distillery, ideaal gelegen in de Speyside-streek, levert hoogwaardige malt whisky aan de LABEL 5 blend.

De Whisky

Blended. Het mooiste van verschillende Single Malts gecombineerd en gerijpt op eiken. Ik wil meteen eventjes iets rechtzetten. Veel mensen denken dat een Single Malt afkomstig is van één en het hetzelfde vat binnen een distilleerderij. In de praktijk zien we dat alle Single Malts gewoon blends zijn van meerdere vaten en meerdere distilleerderij binnen het merk. 90% van de Whisky merken kiest tegenwoordig voor de geundelde krachten van het blenden. Samen iets moois maken. Geen wonder dat merken zoals Johnny Walker en LABEL 5 kiezen voor een blend van verschillende distilleerderij binnen Schotland.

Goed, even terug naar LABEL 5 Classic Black.  Label 5 is een multi bekroonde blended Scotch Whisky, afkomstig uit het hart van Schotland. Deze drank wordt gekenmerkt als een van ’s werelds beste blended Scotch whisky’s.  Zo wonnen zij prijzen zoals: silver (2015) Int. Wine & Spirits Competition en silver (2016) Int. Wine & Spirits Competition. Wij van JFK gingen graag de test aan!

 

De Geur

Het eerste wat me te binnen schiet is rook, hout en lippennatmakend zoet. Een elegante neus, maar uitdagend. Rokerige aroma’s, maar ook fruitig zoet. Dit alles maakt mij megabenieuwd naar de smaak! Proeft u mee?

De Smaak

Na inname van de eerste teug LABEL 5 ben ik nog meer verrast dan toen ik rook. Ik proef een zachtere smaak dan ik zou verwachten. Zoet, maar rokerig dat een lekker scherp randje geeft. Een Sherry achtige afdronk en een fijne lange smaak. Door zijn zachte karakter zal elke whiskyliefhebber onder de indruk zijn, maar ook de beginnelingen. Deze Classic Black is zeer toegankelijk. Wellicht iets rokerig voor een starter, maar dat is natuurlijk een persoonlijk smaak (die ik erg kan waarderen).

Heb jij als lezer de Classic Black van LABEL 5 al eens gedronken of ben je benieuwd naar aanleiding van deze review? Laat je bericht achter in deze review. Wij zijn benieuwd wat jij vindt van deze blend!

Conclusie

LABEL 5 Classic Black is een toegankelijke blend. Zacht en vriendelijk met een rokerige, houten bite. Zeer mild met af en toe het scherpe rokerige randje. De Classic Black is verder ook erg toegankelijk qua prijs. Deze combinatie maakt LABEL 5 echt een aanrader voor de startende Whisky drinker. Maar eerlijk is eerlijk, ook de ervaren kracht zal wel eens blij verrast kunnen worden van deze smaak en prijs.

Verkrijgbaarheid: De Classic Black van LABEL 5 is verkrijgbaar bij de bekende slijterijen zoals Gall & Gall en de Mitra.

 

 

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.