Review: Makro Kerstpakket Nr.1 Proost


Arjan beoordeelde namens JustForkoks de Kerstpakket Nr.1 Proost van Makro met 4.5 sterren.

The Good
  • Veel waarde voor het prijskaartje
  • Leuke verpakkingen
  • Toch 1 A merk product

The Bad
  • Smerige reclame van de postcodeloterij in de doos

“Na een drukke dag welverdiend genieten met biologisch hier en heerlijke snacks”, dit is hoe de Marko haar kerstpakket nr.1 Proost introduceert. En voor een tientje zijn we zeker niet ontevreden over het aanbod. Laten we eerlijk zijn, met een tientje kun je niet zo heel veel. Dat de Marko er voor kiest om toch […]

“Na een drukke dag welverdiend genieten met biologisch hier en heerlijke snacks”, dit is hoe de Marko haar kerstpakket nr.1 Proost introduceert. En voor een tientje zijn we zeker niet ontevreden over het aanbod.

Laten we eerlijk zijn, met een tientje kun je niet zo heel veel. Dat de Marko er voor kiest om toch één merkproduct toe te voegen vinden we eigenlijk al heel wat. Namelijk de zoete popcorn van Jimmy’s. De overige producten zijn allemaal van een eigen merkje voorzien door het Nederlandse Tastemakers B.V. Dat bedrijf zit achter de overige etenswaren van dit pakket.

De manier waarop Tastemakers werkt, is dat het voedsel inkoopt en zelf de verpakking ontwerpt. Daarom zijn de producten die je in dit kerstpakket vindt, eigenlijk nergens anders verkrijgbaar. Je mag dit vergelijken met een huismerk en dat hoeft echt niet slecht te zijn.

De snacks

De zoete popcorn van Jimmy’s is een prima product. Dat weet je als je vaker Jimmy’s in huis haalt. Echt leuk is de doos met de hartige sticks. Wat in de video niet zichtbaar is, is dat je deze kunt openscheuren. Dan heb je een leuke presentatie voor op tafel. Bovendien zitten er vier verschillende smaken in. Leuk!

De gezouten chips zijn precies dat. De chips zijn keurig gebakken van geschraapte aardappels, dus geen randjes van het velletje van de aardappel. Presenteert leuk, kraakt prima en smaakt zoals zoute chips hoort te smaken. Prima dus.

En dan sluiten we af met de zak drop. Gemengde drop. Daar kom je eigenlijk ook altijd wel mee weg.

De biertjes

In het pakket vinden we twee flesjes bier want; drinken doe je met maten. En met mate natuurlijk. En nix onder de 18. Het label zegt werkelijk niets over het biertje zelf. Behalve dat het wordt gebrouwen door de Utrechtse brouwerij De Leckere. Daar is dit biertje ook niet op de website terug te vinden.

Nu kan ik best wel vertellen of dit biertje lekker is, maar collega Kevin Krechting is bezig met een test van pakket Stoere Borrel waar ditzelfde biertje in zit. En hij is veel beter in het beschrijven van de smaak. Ik verklaar het in ieder geval tot een prima dorstlesser.

De reclame

In het kerstpakket vinden we ook de nodige reclame. Een trend in kerstpakkettenland waar we eigenlijk helemaal geen moeite mee hebben. We snappen dat de samensteller probeert zo veel mogelijk te verdienen… maar er zijn grenzen.

De kortingsbonnen voor Landal Greenparks parken kunnen we wel waarderen. Maar een gratis lot van de postcodeloterij met als doel de ontvanger vast te leggen in een duur abonnement… nee dat is niet de warme kerstgedachte die wij voor ogen hebben. Hier pakt de Makro dus echt een minpunt.

Conclusie: Makro Kerstpakket Nr.1 Proost

Ik begon al met de opmerking dat je met een tientje niet heel veel kunt. Bij de biertjes van De Leckere zien we op internet een verkoopprijs van €1,49, maar het kan goed zijn dat de receptuur is aangepast om de kosten lager te houden. Maar dan heb je de eerste €3 in theorie al gevuld. Dan komt de rest nog voor de overige €9,95 ex BTW. Dus qua productwaarde ben ik van mening dat je aardig wat krijgt. Ook de selectie is goed. Eigenlijk alleen maar veilig smaken. Het enige minpunt is voor de reclame van de postcodeloterij.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.