Review: Makro Kerstpakket Nr.37 Merk-Waardig


Arjan beoordeelde namens JustForkoks de Kerstpakket Nr.37 Merk-Waardig van Makro met 4 sterren.

The Good
  • Heel veel A-merken
  • Heel veel veilige smaken
  • Heel veel variatie
  • Items die verrassen

The Bad
  • Niet alle producten komen van A-merken
  • De Van Gilse verpakkingen lijken wel proefmonsters
  • Smerige reclame van de Postcodeloterij

“Uitbundige waardering met een overvloed aan mooie kwaliteitsproducten van A-merken.” Als je dit leest, weet je op voorhand dat je een duurder kerstpakket in handen hebt. Wat is de fun van dit pakket van €65 ex BTW? Variatie Het aantal producten in dit kerstpakket is werkelijk gigantisch! Net als de hoeveelheid merken. Conimex is eigenlijk […]

“Uitbundige waardering met een overvloed aan mooie kwaliteitsproducten van A-merken.” Als je dit leest, weet je op voorhand dat je een duurder kerstpakket in handen hebt. Wat is de fun van dit pakket van €65 ex BTW?

Variatie

Het aantal producten in dit kerstpakket is werkelijk gigantisch! Net als de hoeveelheid merken. Conimex is eigenlijk de enige met drie producten in de doos. Een bami mix en de mi nestjes die daarbij horen en kroepoek om het af te maken. Dat is ook de enige combinatie de je meteen aan het werk zetten om iets moois te koken. De rest is vooral lekkers.

Smaken

Qua smaken speelt het gros van de producten op safe. En dat vinden we fijn in een kerstpakket. Hoe bekender en minder extreem de smaken zijn, hoe minder kans dat je als ontvanger spullen gaat doorgeven omdat je ze niet lust.

Toch zijn er in dit grote pakket enkele uitzonderingen die we bijzonder vinden. De Ruijter met gestampte muisjes bijvoorbeeld. De heftige anijssmaak is niet voor iedereen weggelegd. Ook snappen we niet dat De Zaanse kiest voor kerrie mayonaise. Ook kerrie is een heel uitgesproken smaak die niet iedereen waardeert. En dan sluiten we de extreme smaken af met de Ceylon thee van Pickwick. Vorig jaar kregen we hier al een doosje van en ondanks vele verjaardagen en andere get togethers, krijgen we het spul niet opgevoerd aan onze gasten. Blijkbaar ook een smaak voor de happy view.

Maar… de geijkte kerspakket meuk ontbreekt. Geen potje olijven. Geen pakje zoute stokjes. Op die paar puntjes van kritiek na ben ik echt wel heel tevreden met de selectie die is gemaakt.

Niet alleen A-merken

Laten we meteen de belofte over A-merken er onderuit vegen. Tortila chips van Fine Life? Dit is gewoon een huismerk van de Makro. Wat ont betreft dus geen A-merk. De wijn? Totaal onbekend. Belgische chocolade? Van wie dan? De Hamlet BBQ & Mallows verpakking… Kippen terrine van Mr. M? Deze laatste blijkt wel een merk, maar A-merk status vinden we toch echt iets anders… sorry. Hier pakt de Marko voor dit kerstpakket meteen een minpunt. Als je A merken beloofd hebt, moet je die wel leveren…

De Uitdager

We vinden het altijd leuk om iets in een kerstpakket te zien dat de ontvanger een beetje gaat uitdagen. Een beetje gaat kietelen. Daarom vinden we het heel tof om Verkade Kookchocolade in de doos aan te treffen. Natuurlijk kun je die ook zo opsnoepen, maar daag jezelf uit. Maar er eens een lekkere chocolademousse van. Waarom niet!?

Proefverpakkingen

En dan hebben we nog iets bijzonders. Er lijken twee proefverpakkingen in de doos te zitten. Van Gilse stopt twee onhandige zakjes met stroop in de doos in plaats van een handigere schenkverpakking. Dit voelt een beetje als een gratis marketingproduct. Zoiets dat je op de huishoudbeurs meekrijgt. Niet kerstpakketwaardig.

Overigens zijn er meer opvallend kleine verpakkingen en wel van M&M’s en van Pringles. Het voelt bijna alsof er een sampling deal is gesloten waarbij fabrikanten gratis de producten hebben geleverd. Eerlijk gezegd, zou ik het precies zo doen als ik een dergelijk pakket zou samenstellen. Maar dan wel zo kritisch dat Van Gilse er niet in was gekomen.

De reclame

In het kerstpakket vinden we ook de nodige reclame. Een trend in kerstpakkettenland waar we eigenlijk helemaal geen moeite mee hebben. We snappen dat de samensteller probeert zo veel mogelijk te verdienen… maar er zijn grenzen.

De kortingsbonnen voor Landal Greenparks parken kunnen we wel waarderen. Maar een gratis lot van de postcodeloterij met als doel de ontvanger vast te leggen in een duur abonnement… nee dat is niet de warme kerstgedachte die wij voor ogen hebben. Hier pakt de Makro dus echt een minpunt.

Conclusie: Makro Kerstpakket Nr.37 Merk-Waardig

Wat bevat Makro Kerstpakket Nr.37 Merk-Waardig enorm veel enorm lekkere en leuke producten. En toch kan ik niet meer dan een zilveren medaille meegeven. Toch moet ik twee sterren aftrekken en daar baal ik van. Want dit pakket is verder zo leuk. Maar die reclame van de postcodeloterij smaakt erg bitter. De van Gilse stroopzakjes zijn onhandig en voelen aan als reclame. En dan zijn er producten die geen A-merk zijn terwijl dit wel het thema van het kerstpakket is. Tsjah, dan gaat het pakket helaas niet voor goud door bij ons.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.