Review: Marko Kerstpakket Passie voor Koken


Arjan beoordeelde namens JustForkoks de Kerstpakket Passie voor Koken van Makro met 2 sterren.

The Good
  • Je wordt lekker aan het koken gezet
  • Mooie ingrediënten
  • Ziet er allemaal netjes uit

The Bad
  • Het hakblok is van zeer slechte kwaliteit
  • De reclame is storend

Marko en Sligro profileren zich dit jaar met kerstpakketten van Herman den Blijker. Wij kochten het pakket ‘Passie voor Koken’ van de Marko en verbaasden ons over de inhoud. “Koken met Herman den Blijker. Voor urenlang kookplezier in de keuken!” is hoe Makro het pakket beschrijft. Zachte waren Herman’s kerstpakket van de Makro is vrijwel […]

Marko en Sligro profileren zich dit jaar met kerstpakketten van Herman den Blijker. Wij kochten het pakket ‘Passie voor Koken’ van de Marko en verbaasden ons over de inhoud.

“Koken met Herman den Blijker. Voor urenlang kookplezier in de keuken!” is hoe Makro het pakket beschrijft.

Zachte waren

Herman’s kerstpakket van de Makro is vrijwel geheel voorzien van producten van het Nederlandse Tastemakers B.V. en het Nederlandse Kapimex. Beiden hebben een deal met de topkok en hij legt zelf graag uit waarom de pakketten zo goed zijn.

Herman is niet alleen de man van deze merken, maar ook de man van de groenten van Hak. Nouja, in ieder geval de bonen. Want de spliterwten moet je kennelijk niet van Hak hebben. Dit is gewoon eigen merk. Net als eigenlijk alles in het pakket. Geen A-merken maar gewoon een eigen verpakking. En dat is niet erg, want het gaat hier om de selectie.

Passie voor Koken is meer dan een pakket met een assortiment gezellige ingrediënten. Het is een pakket waar ook echt wel wat mee te doen is. Zo krijg je onder anderen alle ingrediënten om zelf een erwtensoep te maken, maar ook mooie plakjes vlees om als tapas op tafel te zetten. Zelfs de zoutjes moeten eerst even in de oven. En dat maakt mij als kookliefhebber enorm enthousiast.

De kwaliteit van de zachte waren is echt prima. Met het gros van de ingrediënten kun je namelijk niet echt de fout in gaan.

Harde waren

In zijn video was Herman den Blijker vooral heel zeker van de kwaliteit van de harde waren in het kerstpakket. Hij wel, wij niet. De bamboe snijplank noemt fabrikant Kapimex een hakblok. Maar het is hol, dus ik zou er niet met al teveel geweld op los willen gaan.

De afwerking van het hakblok is belabberd. In de fabriek zijn de arbeiders duidelijk uitgeschoten met de vrees waardoor één kant een lichte deuk heeft. Ook het vrezen van de kopse kant levert versplinterd bamboe op, aan beide kanten van de snijplank. Kwaliteit is dus ruk. We hebben Kapimex om een reactie gevraagd, maar nog niet ontvangen.

Het mes is best oké. Hoewel er geen duidelijkheid is over het staal, lijkt het hard genoeg. Het kan prima in de vaatwasser mee (liever niet doen) en ziet er stoer uit. Ook hier wel een foutje in de afwerking, maar dat valt bijna niet op. Het heft is bovendien goed gesloten op het staal waardoor het bacteriegroei geen kans geeft.

En dan de ovenwand… die is niet van Herman den Blijker, maar gewoon een eigen dingetje van een kookwebwinkel. Hoewel luxe, geeft het grote label me het gevoel dat dit ook gewoon reclame is.

Reclame

Makro voorziet het kerstpakket van reclame van de postcodeloterij. Je lijkt een gratis lot te krijgen, maar zit vrijwel meteen vast aan een abonnement. Zeker voor zwakkere consumenten is dit eerder een last dan een lust. Dit soort smerige dingen horen niet in een kerstpakket. De kortingsbon voor een bungalowpark kunnen we zeker wel waarderen.

Nazorg

In het pakket is geen aandacht voor nazorg.

De tops

Dit is echt een pakket om mee aan de slag te gaan. Dit geef je aan personeel dat graag in de keuken staat.

De Flops

De kwaliteit van het hakblok is zeer twijfelachtig en de ovenwand van de webshop is simpelweg misplaatst. De reclame is bovendien twijfelachtig.

Conclusie: Makro Kerstpakket Passie voor Koken met Herman den Blijker

Hij hangt zijn naam aan potgroenten en nu ook aan kerstpakketten. Qua zachte waren zit het wel goed in dit kerstpakket, voor personeel met een passie voor koken. Maar dat Herman den Blijker zijn naam aan dit hakblok durft te verbinden… nee. De kwaliteit van de harde waren valt dusdanig tegen dat we dit pakket niet kunnen aanraden. De harde waren vormen immers het grootste deel van de waarde. En dat is heel jammer.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.