Review: Tomorrow’s kitchen Collection


Jeroen beoordeelde namens JustForkoks de van met 4.5 sterren.

The Good
  • Innovatief
  • Betaalbaar
  • Stylish

The Bad
  • Geen

Innovatie in de keuken, daar houden mannen gewoon van. Of het nu tof is, een gadget is of gewoon superhandig. Ik sta altijd open voor vernuftigheden achter het fornuis. Laat Tomorrows Kitchen daar nu net zo over denken! Als het een beetje gadget is dan zijn de meeste keukenmannen al geïnteresseerd en bij de International […]

Innovatie in de keuken, daar houden mannen gewoon van. Of het nu tof is, een gadget is of gewoon superhandig. Ik sta altijd open voor vernuftigheden achter het fornuis. Laat Tomorrows Kitchen daar nu net zo over denken!

Als het een beetje gadget is dan zijn de meeste keukenmannen al geïnteresseerd en bij de International Innovation Company combineren ze deze twee plussen: keuken en innovatie.

Leuk dat de International Innovation Company een Nederlands bedrijf is met creativiteit als één van de succesfactoren in het 30-jarig bestaan. Het succes is het verleden is begonnen bij de Vacu Vin (GIYF) als toonaangevende leverancier van wijn en bar-accessoires. Naast de Vacu Vin is er een nieuw succes ontstaan. Wellicht heb je het bij GTST al eens voorbij zien komen… Niet? Oh, natuurlijk… Omdat wij geen GTST kijken, natuurlijk… Goeie tijden, Barbecue tijden. Dat wel.

Het ontbreekt ze ieder geval niet aan publiciteit en toch, toch mochten wij een aantal toffe keukengadgets testen. Ik heb een viertal mooie tools mogen ontvangen die ik even kort wil uitlichten. Gewoon omdat ze erg handig zijn, mooi zijn of onmisbaar in de keuken.

Cutting Board & Tray

Ik begin meteen met mijn favoriet. Echt eentje waarbij je denkt: waarom had ik dit niet al veel langer in mijn leven? De Cutting Board & Tray is een superhandige snijplank. Waarom? Er zit een lade in die je open kunt schuiven om direct je snijafval in kunt kiepen. Dat is dus: snij, snij, snij, snij, schuif, kiep en snij blij! , Het  Snijafval kan met één beweging in de lade worden geschoven zodat er voldoende ruimte overblijft om direct weer door te snijden.

Deze snijplank is gemaakt van bamboe, een herwinbare grondstof. Hij ziet er vooral heel organisch, maar strak uit en werkt heerlijk. Een plusje van Bamboe is dat deze snijplank weinig vocht absorbeert en dat Bamboe natuurlijke antibacteriële eigenschappen heeft. En met zijn antislip voetjes is het een stevige hulp in de keuken. De Cutting Board & Tray heb je al in huis voor drie tientjes. Yes, bestel maar.

Serve & Stack

Een nummer twee, maar dan een fotofinish, is de Serve & Stack. Even heel simpel. Dit zijn bordjes en kommetjes die je gebruikt om olijven, nootjes, dipsaus en kaas in te serveren en die behalve heel modern/design achter gestyled zijn ook perfect kunnen stapelen zodat het bijna geen kastruimte kost.

Met de dubbele bakjes kunt je gemakkelijk snacks met dip serveren, of twee soorten snacks naast elkaar. De vierkante bakjes kunnen individueel worden gebruikt, maar passen ook in de dubbele bakjes waardoor er nog meer verschillende mogelijkheden ontstaan. Niet alleen kunt je hierdoor de snacks goed van elkaar scheiden en smaakverspreiding voorkomen, je maakt tevens de leukste kleuren/stijlcombinaties op de tafel. Na gebruik kunnen de bakjes gemakkelijk in elkaar worden gestapeld waardoor ze weinig ruimte innemen in het keukenkastje. Oh, alles kan de vaatwasser in. Dit voor een prijs van 15 euro!

Turner and Tongs

De Turner +Tongs is geen wonderproduct, maar gewoon een superhandige BBQ tool die speciaal is ontworpen om grotere producten op te pakken of om te draaien. Het handige is dat de spatel een handvat heeft waar de tang inzit.

De spatel is gemaakt van een stevig nylon dat hem uitermate geschikt maakt voor non-stick kookgerei. Met behulp van de tang pak en draai je gemakkelijk kleinere ingrediënten die niet zijn bedoeld voor de spatel. Het voordeel is dat je met deze keukentools geen krassen maakt, dat het hittebestendig is tot 225 graden en dat je door de combinatie die in elkaar kunnen geklikt worden, altijd beiden bijdehand hebt. Bijdehand he! Te koop voor 6 euro.

Single Serve Steamer

Je kent de stoommaaltijden van de Appiehappie?! Nu kan je het zelf met de Single Serve Steamer van Tomorrow’s Kitchen. Dit bakje met siliconen stoomdeksel is te gebruiken om al je vlees, vis en groente te stomen en daarna de vaatwasser in te mikken en her te gebruiken ( of te hergebruiken). De bak zelf is van gehard glas en de deksel is van een rubberachtig siliconenspul wat meeademt met de stoom.

Waarom ook al weer stomen? Tijd besparen. Dat is één. Want je gooit je groente en vlees bij elkaar in het bakje, de microgolf in en… Klaar is Chef (met een paar minuutjes). Daarnaast behoud je vitamines en smaak, ook scheelt het een hoop vaat. Snappie? Te koop voor 13 euro.

Conclusie

Tot zo ver deze verzamelreview van Tomorrow’s Kitchen! Van alle tools komen steeds een paar zaken terug. Allemaal hebben ze een eigentijdse, moderne stijl qua design. Het materiaal is altijd duurzaam en doordacht en het zijn relatief voordelige producten. Om ieder product apart te gaan reviewen, dat wordt wellicht iets te eentonig, maar ik ben wel heel nieuwsgierig geworden naar meer Tomorrow 😉

Mochten er nieuwe innovaties van dit bedrijf naar voren komen, dan houden wij ons zeker aanbevolen om het één en ander te testen.

 

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.