Review: Weber Pulse Onderstel


Jeroen beoordeelde namens JustForkoks de Pulse 2000 Onderstel van Weber met 5 sterren.

The Good
  • Stevig
  • Veilig
  • Prettige werkhoogte
  • Mobiliteit
  • Eye Catcher

The Bad
  • Prijzig

De Pulse 2000 & het Onderstel; een BBQ ééntweetje > Waarom je net even meer moet investeren dan alleen een BBQ.

Onlangs zag je de review verschijnen van het nieuwste elektrische wonder van Weber: de Pulse 2000. Dat deze BBQ een 10/10 scoorde, dat moet je zeker eventjes nalezen want dat is niet alleen bijzonder voor elektrisch barbecueën, maar voor alle barbecues in het algemeen. Wel is die 10/10 score gebaseerd om het Weber Pulse onderstel dat we vandaag testen.

Waarom een apart artikel over een onderstel? Bekijk de prijs maar eens, dat is geen kattenpis. 199,99 voor een tafeltje. Waarom dan toch zo enthousiast? De Pulse 2000 kan je zonder onderstel kopen, maar al gauw blijkt dat het onderstel en de Pulse zo goed op elkaar zijn ingespeeld dat het één zonder het ander kopen, later altijd wordt gecorrigeerd.

Unboxing

Het Weber Pulse onderstel komt weer in de bekende superdoos van Weber. En met superdoos bedoel ik, gaaf design, strak en veilig verpakt waardoor de kans op schade minimaal is. Verder zie je bij het openen van de doos direct , mooi gepresenteerd: het boekje. Die is wel even handig, want het in elkaar zetten van het onderstel is ingewikkelder dan de BBQ (maar die komt ook in één stuk). Bij het monteren valt op dat de constructie zo handig is ontworpen dat je weinig moet schroeven en de basis als een huis staat.

 

Pulse Onderstel

Dit onderstel is prachtig! Mat zwart, afgewerkt met RVS tinten, rijdbaar en sluit naadloos aan met de Pulse 2000. Een stukje veiligheid is gecreëerd want deze constructie is speciaal gemaakt voor jouw barbecue. Veilig, stevig en mooi. Ik noemde al rijdbaar, maar dat punt mag je niet onderschatten, dat is zo enorm handig in de praktijk; het neemt het hele gewicht weg van de BBQ en je ben mobiel in seconden!

Het werkblad dat je op twee manieren kunt monteren is afneembaar. Zo kun je er een tafeltje van maken dat zeer geschikt is voor wat borden, BBQ tools en bestek. Na gebruik haal je even een vochtige doek over je blad en hang je deze aan de zijkant van je BBQ tot een volgend kookavontuur.

Verder zien we nog drie geintergreerde gereedschapshaken, dat lijkt een klein detail, maar is natuurlijk reuze handig. Even je knijpers, prikkers en doek aan de knoppen zodat je alles binnen handbereik hebt.

Ik gebruik de Pulse 2000 als de ideale balkonbraaier, geen rook, maar alle luxe die je bij een BBQ nodig hebt. Houdt wel even rekening met de afmetingen van het onderstel. Die zijn namelijk 88.9CM H X 61.42CM B X 111.89CM D. Dat is een flinke, stevig tafel waar je wel de ruimte voor moet hebben. De hoogte van 111 cm is ideaal voor mij (1.87) waardoor ik recht boven het grillvlak sta en zeer comfortabel kan bakken. Beter dan het tafeltje wat ik er eerder voor gebruikte in mijn review. Zoek de verschillen!

Conclusie

De Pulse 1000 of de 2000 kopen zonder onderstel is zonde van je investering. Natuurlijk 199,99 is een hoop geld, maar eigenlijk moet je het zien alsof je een incomplete barbecue koopt. Lekker negatief! Natuurlijk, je kunt prima werken met de Pulse 2000 zonder onderstel, maar je mist gewoon een stukje comfort, stevigheid, mobiliteit, luxe en veiligheid. Daarnaast ziet het er ook gewoon helemaal top uit. Mijn tip is als je investeert in de pracht en Pulse, neem dan ook het onderstel erbij. > een BBQ ééntweetje

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.